Metrorex a retras cardurile comune pentru metrou şi mijloacele RATB

Metrou
Metrou (Epoch Times România)

Metrorex a luat decizia să retragă toate cardurile care puteau fi folosite pentru a călători cu metroul cât şi cu mijloacele de transport în comun.

Această hotărâre a fost luată deoarece RATB are cca 15 milioane lei datorie la compania Metrorex, reprezentanţii regiei susţinând că nu au putut plăti suma respectivă datorită "contextului economic dificil".

Începând cu data de 14 martie, Metrorex nu mai acceptă la plata călătoriei cu metroul cardurile Activ emise şi reîncărcate de RATB şi nici biletele unice RATB - Metrorex. Având în vedere că a încetat contractul încheiat între Regia Autonomă de Transport Bucureşti şi SC Metrorex SA, reprezentanţii Metrorex fac cunoscută această decizie.

La rândul lor, reprezentanţii RATB au declarat, marţi, că Metrorex a renunţat la cardurile Activ din cauza datoriilor pe care regia de transport în comun le are către companie. La sfârşitul anului trecut, debitul RATB către Metrorex era de 17,3 milioane de lei, din care s-au achitat numai 2.123.193 de lei de la început acestui an, iar marţi urma sa fie plătită suma de 1.993.523 de lei.

Având în vedere numărul mare de călători care nu vor mai putea beneficia de facilităţile incluse în oferta comună, conducerea RATB a făcut apel la oficialii Metrorex pentru a reveni asupra deciziei luate.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Economie