Mihai Popşoi: Pe „turistul Dodon”, nu-l interesează că în R. Moldova s-au ridicat preţurile la carburanţi

Pompe de benzina în Italia.
Pompe de benzina în Italia. (Mario Laporta / AFP / Getty Images)

Deputatul PAS Mihai Popşoi constată că în timp ce în România scade preţul la carburanţi, în Republica Moldova acesta creşte. În opinia acestuia, din majorările de pensii şi salarii promise pentru 2020 nu va mai rămâne nimic. Venitul real al oamenilor va fi mai mic în noul an din cauza incompetenţei guvernării lui Dodon.

„Dar pe turistul nostru nu îl interesează cât vom plăti pentru benzină sau cât vor plăti agricultorii pentru motorină, el acum se odihneşte la una din cele mai scumpe staţii montane din Alpii italieni. A obosit omul...”, notează Mihai Popşoi.

Preşedintele Igor Dodon, a anunţat pe Facebook că se află în vacanţă. „Visul de vacanţă al copiilor a fost realizat - câteva zile la munte, la schi. Alături de ei, am profitat şi eu de vremea bună pentru sport.”

De menţionat că în primele zile ale anului curent s-au majorat preţurile la carburanţii de la staţiile PECO din R. Moldova, benzina şi motorina scumpindu-se în medie cu 30 de bani, iar gazul cu 70 bani.

Potrivit adevărul.ro, în România benzinăriile au ieftinit carburanţii, în urma eliminării supraaccizei introduse de Guvernul Dăncilă. Potrivit sursei citate, benzina şi motorina s-au ieftinit cu 32 bani pe litru, începând cu 1 ianuarie.