Militarii din Afganistan, umiliţi după ce au fost folosiţi drept capital electoral

Vizita premierului Victor Ponta în teatrul de operaţiuni din Afganistan.
Vizita premierului Victor Ponta în teatrul de operaţiuni din Afganistan. (gov.ro)

Pe ''oamenii" din Guvernul României i-a interesat soarta soldaţilor români din Afganistan doar când au avut nevoie să îşi facă imagine pe seama lor, acuză militarii Batalionului 20 Infanterie "Scorpionii Negri".

În cadrul unei scrisori publicate de Realitatea TV, militarii români întorşi din Afganistan relatează că repatrierea lor s-a transformat într-o umilinţă şi o bătaie de joc. Zborurile către ţară au fost decalate zile în şir şi, când într-un final, au fost îmbarcaţi spre casă, militarii au fost înghesuiţi "ca vitele" în avioane, peste capacitatea acestora de locuri. Militarilor li s-au pus scaune în compartimentul de bagaje, motiv pentru care nu li s-a permis să vină decât cu bagajul de mână.

Desigur, Victor Ponta, Gabriel Oprea, Mircea Duşa şi alţi oficiali români veniţi să asiste la retragerea lor însoţiţi de oameni de PR şi de presă au călătorit cu tot confortul necesar.

"Au fost decalate toate zborurile cu patru zile şi suntem înghesuiţi câte 75 într-un avion care are o capacitate mult mai mică. Au fost improvizate scaune în zona unde de obicei sunt încărcate bagajele. Din această cauză nu avem voie decât cu un bagaj de mână", reclamă militarii Batalionului 20 Infanterie "Scorpionii Negri", într-o scrisoare transmisă Realitatea TV.

Aceştia mai scriu că oficialii s-au interesat de ei doar când a trebuit să-şi facă imagine.

"Pentru că trebuie să ajungem acasă, cu toţii, până pe 18 iulie, şi ne-a fost pusă la dispoziţie o singură aeronavă, suntem înghesuiţi ca nişte animale. Aşa suntem trataţi, acum, la final de misiune. Oameni din Guvernul României au venit aici, ne-au lăudat şi apoi nu i-a mai interesat de soarta noastră", scriu Scorpionii Negri, referindu-se la vizita în Afganistan a premierului Victor Ponta şi a echipei sale.

Reamintim că premierul Ponta a fost prezentat ca un adevărat erou după ce a tratat cu bravură o alarmă de atac cu rachetă în baza militară de la Kandahar, bază care, conform jurnalistului Dan Alexe, este construită de o asemenea manieră încât nu poate fi atacată cu rachete decât cel mult de americani, ceea ce nu este cazul.

Ministerul Apărării nu a răspuns solicitării Realitatea TV de a exprima un punct de vedere cu privire la reclamaţiile militarilor din Afganistan.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne