Ministerul Finantelor intentioneaza sa majoreze in 2012 accize si taxe

Ministerul Finantelor intentioneaza sa majoreze o serie de accize si taxe pentru mai multe bunuri si servicii. Potrivit proiectului, noile politici fiscale urmeaza a fi implementate in urmatorii 3 ani. Propunerile vor fi discutate cu sindicatele, patronatele si cu alte ministere.

Una dintre initiativele Ministerului Finantelor prevede majorarea TVA la zahar de la 8 la suta, cat este in prezent, pana la 20 la suta.

De asemenea, din 2012, autoritatile vor sa majoreze accizul la tigari, de la 10 la 40 de lei pentru o mie de bucati. Ar putea fi introdus si accizul la benzina si motorina, in marime de aproximativ 7 la suta.

Din 2012, Ministerul Finantelor vrea sa majoreze si limitele cotelor impozitului pe bunurile imobiliare cu destinatie locativa din municipii si orase de la 0,02 la suta pana la 0,05 la suta, in cazul cotei minime, si de la 0,25 la suta pana la 0,3 la suta, pentru cota maxima.

Ar putea fi introduse taxe si pentru cei care tin caini in apartamente, dar si alte plati.

Tot de la anul viitor, autoritatile vor sa introduca o serie de taxe locale. Este vorba despre taxarea licitatiilor si loteriilor, taxa pentru publicitate, pentru utilizarea simbolicii locale. De asemenea, ar putea fi introduse taxe si pentru cei care tin caini in apartamente, dar si alte plati.

Reprezentantii Ministerului Finantelor spun ca toate aceste obiective sunt preliminare, iar soarta lor trebuie sa fie decisa pana pe 10 iunie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe