Ministerul Justiţiei cere extrădarea 'baronului' de Constanţa, Nicuşor Constantinescu

Nicuşor Constantinescu
Nicuşor Constantinescu (sursa imagine: Facebook)

Tribunalul Constanţa a înregistrat marţi cererea Ministerului Justiţiei de extrădare a preşedintelui suspendat al Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, cercetat în mai multe dosare de corupţie, informează ziuaconstanta.ro. Acesta se află în SUA încă din luna aprilie unde a fost supus unor proceduri medicale.

Magistraţii au stabilit primul termen pentru judecarea cererii Ministerului Justiţiei pentru data de 13 octombrie 2014. Deşi, viza de şedere în SUA a lui Constantinescu, de şase luni, expiră la 1 octombrie, şeful CJ Constanţa nu pare dornic să se întoarcă în ţară. Deşi a fost filmat în timp ce fuma la o terasă din New York, iar altădată la cumpărături într-un supermarket, 'baronul' de Constanţa susţine că starea lui de sănătate este gravă şi nu se poate întoarce în ţară.

Nicuşor Constantinescu i-a trimis un memoriu procurorului general al SUA, Eric Holder Jr., pentru a cere respingerea oricărei cereri de arestare ce va ajunge în SUA pe numele său. În memoriul respectiv, întocmit de avocaţii săi, baronul de Constanţa afirma că justiţia română e controlată de DNA.

Reamintim că, încă din ţară, baronul de Constanţa s-a pretins persecutat de DNA, mergând până la a cere desfiinţarea instituţiei anti-corupţie pe care a numit-o "aparat de represiune basist."

'Baronul' de Constanţa a fost trimis în judecată de procurorii DNA în trei dosare penale, unul în care este acuzat că nu a asigurat finanţarea Centrului Militar Zonal Constanţa, în altul că nu s-a supus controlului Curţii de Conturi, iar în ultimul că a decis atribuirea nelegală de terenuri.

Într-un al patrulea dosar, Constantinescu este anchetat pentru luare de mită şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, după ce, în urma percheziţiilor la domiciliul acestuia, poliţiştii au descoperit 15 cartuşe de 9 milimetri.