Ministerul rus de Externe cheamă la consultări adjunctul Ambasadei SUA la Moscova

Maria Zaharova, purtătoare de cuvânt a Ministerului rus de Externe.
Maria Zaharova, purtătoare de cuvânt a Ministerului rus de Externe. (Captură Foto)

Ministerul rus de Externe l-a convocat miercuri pe îmsărcinatul cu afaceri al Ambasadei Statelor Unite la Moscova, a declarat ministerul.

"Astăzi, adjunctul ambasadei SUA a fost convocat la Ministerul de Externe", a declarat ministerul reporterilor.

Ambasadorul SUA în Rusia, John Sullivan, a confirmat, marţi, că va face o călătorie scurtă la Washington pentru consultări săptămâna aceasta, adăugând că se va întoarce la Moscova înainte de eventuala întâlnire dintre preşedintele rus Vladimir Putin şi omologul său american, Joe Biden.

"Cred că este important ca eu să vorbesc direct cu noii mei colegi din administraţia Biden la Washington despre starea actuală a relaţiilor bilaterale dintre Statele Unite şi Rusia", a spus Sullivan.

Secretarul de presă de la Casa Albă, Jen Psaki, a confirmat, de asemenea, că Sullivan se va întoarce în Statele Unite săptămâna aceasta, dar nu ştie dacă se va întâlni cu preşedintele Joe Biden înainte de a se întoarce la Moscova.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că întoarcerea ambasadorului în Rusia va depinde de acest lucru.

Washingtonul a impus sancţiuni asupra a 32 de entităţi ruseşti în această lună pentru presupusa lor interferenţă în alegerile prezidenţiale din SUA din 2020 şi presupusul atac al unui număr imens de computere prin intermediul penetrării companiei SolarWinds.

În temeiul sancţiunilor, instituţiilor financiare din SUA li se interzice să cumpere obligaţiuni de stat ruseşti în timpul plasamentelor primare, după 14 iunie. În continuare vor putea cumpăra şi vinde obligaţiuni de stat ruseşti pe piaţa secundară.

Ministerul rus de Externe a condamnat sancţiunile ca fiind contrare intereselor celor două naţiuni. Moscova a interzis intrarea în ţară a opt cetăţeni americani, ca răspuns.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe