Ministerul Sănătăţii: Alte 138 de cupluri vor beneficia de finanţare pentru fertilizare in vitro

Ministerul Sănătăţii a aprobat finanţarea pentru încă 138 de cupluri care vor putea beneficia de o procedură de fertilizare in vitro în cadrul Programului de fertilizare in vitro şi embriotransfer.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, luni, AGERPRES, Comisia pentru includerea cuplurilor solicitante în programul Ministerului Sănătăţii a aprobat un număr de 138 de dosare, dintre cele 178 de dosare depuse în cursul lunii august.

De la debutul programului de susţinere a cuplurilor pentru fertilizare in vitro, din 1 iunie 2011 şi până în prezent, Ministerul Sănătăţii a aprobat un număr de 330 dosare, din cele 464 depuse.

Ministerul Sănătăţii menţine recomandarea adresată unităţilor sanitare care derulează subprogramul FIV/ET să efectueze o verificare preliminară a dosarelor depuse de cuplurile interesate înainte de transmiterea dosarelor către Ministerul Sănătăţii, întrucât Comisia pentru includerea cuplurilor în Subprogramul FIV/ET nu este în măsură să aprobe dosare care nu întrunesc condiţiile impuse prin Ordinul ministrului sănătăţii nr. 765/2011.

Anul acesta, Ministerul Sănătăţii a lansat, în premieră, programul de fertilizare in vitro şi transfer embrionar. Bugetul programului este de 4 milioane de lei. Ministerul Sănătăţii va susţine financiar o singură procedură de FIV, în două etape: 4.920 lei după realizarea procedurii de fertilizare (prelevarea ovocitelor prin puncţie foliculară; recoltarea spermei şi procesarea acesteia; inseminarea ovocitelor; transferul embrionar); 1.230 lei după confirmarea finalizării procedurii FIV/ET cu o sarcină, urmată de naştere.

În 2011, aproximativ 800 de cupluri vor putea beneficia de programul MS, în opt clinici din Bucureşti, Cluj-Napoca, Iaşi, Timişoara, Braşov şi Sibiu, care au fost admise, până în prezent, pentru a derula programul Ministerului Sănătăţii.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură