Ministerul Sănătăţii: Pacientul din Bacău transferat la Matei Balş nu are infecţie cu coronavirus

Coronavirusul, noul virus similar cu SARS.
Coronavirusul, noul virus similar cu SARS. (ROSLAN RAHMAN / AFP / Getty Images)

Tânărul din Bacău transferat luni la spitalul Matei Balş nu are infecţie cu coronavirus, ci gripă, transmite Ministerul Sănătăţii. Bărbatul de 24 de ani care a fost internat cu suspiciune de coronavirus deoarece prezenta simptome asemănătoare şi studiază în China urmează să fie externat în cursul zilei de astăzi.

Redăm comunicatul Ministerului Sănătăţii

"Nu este vorba despre infecţie cu noul coronavirus la pacientul transferat ieri de la Bacău la Institutul Naţional de Boli Infecţioase “Prof. dr. Matei Balş”.

Investigaţiile efectuate pacientului care a fost transferat ieri de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bacău la Institutul Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş” au arătat că acesta nu este infectat cu noul coronavirus, ci are alte afecţiuni virale.

Starea pacientului este bună şi va fi externat în cursul zilei de astăzi şi va continua tratamentul în ambulatoriu.
Ministerul Sănătăţii reaminteşte tuturor unităţilor sanitare şi direcţiilor de sănătate publică că, în astfel de cazuri, este obligatorie respectarea procedurilor de raportare şi comunicare, precum şi a protocoalelor care au fost transmise de către Ministerul Sănătăţii şi Institutul Naţional de Sănătate Publică – Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile.", transmite Ministerul Sănătăţii.

Reamintim că la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Bacău s-a prezentat, luni, un tânăr de 24 de ani, acuzând simptome specifice gripei. Cum tânărul studiază în China, ţară lovită de coronavirusul din Wuhan, tânărul a fost transferat la Institutul Matei Balş.