Ministerul Sănătăţii: Suspendarea acreditării Spitalului Floreasca nu va afecta activitatea spitalului

Victor Sebastian Costache
Victor Sebastian Costache (Epoch Times România)

Suspendarea acreditării Spitalului Floreasca de către Autoritatea Naţională de Management al Calităţii în Sănătate (ANMCS) nu va afecta activitatea spitalului şi nici derularea contractului cu CNAS, transmite Ministerul Sănătăţii.

Anunţul vine în condiţiile în care ANMCS a suspendat ieri acreditarea Spitalului Floreasca după ce o pacientă a luat foc pe masa de operaţie. Decizia a fost luată pe motiv că spitalul nu a raportat în 24 de ore incidentul.

Suspendarea va dura 6 luni iar spitalul are obligaţia ca în acest interval să vină cu un plan de măsuri de remediere a deficienţelor şi să-l implementeze.

Redăm comunicatul Ministerului Sănătăţii pe acest subiect:

Precizări privind suspendarea acreditării Spitalului Clinic de Urgenţă Bucureşti de către ANMCS.

Suspendarea acreditării Spitalului Clinic de Urgenţă Bucureşti de către Autoritatea Naţională de Management al Calităţii în Sănătate (ANMCS) este o măsură administrativă, care nu afectează funcţionalitatea unităţii spitaliceşti şi nici derularea contractului cu CNAS. Această autoritate coordonează Registrul Naţional al Evenimentelor Adverse Asociate Asistenţei Medicale (RN-EAAAM). Măsura a fost activată de către conducerea Spitalului Clinic de Urgenţă Bucureşti ca urmare a necomunicării către ANMCS, în termenul legal de 24 de ore a evenimentului nefericit din 22 decembrie 2019, în care o pacientă a ars pe masa de operaţie.

Procedura suspendării acreditării este activată în premieră, această posibilitate fiind introdusă în decembrie 2019, conform Regulamentului de Organizare şi Funcţionare al ANMCS.

Conform acestui regulament, spitalul are obligaţia ca în 5 zile de la suspendare, managerul unităţii să prezinte un plan de măsuri pentru remedierea elementelor ce au dus la apariţia evenimentului advers. În termen de 30 de zile, va urma o vizită de lucru cu experţi ANMCS pentru a verifica stadiul implementării planului de măsuri şi dacă rezultatele sunt pozitive, preşedintele autorităţii poate emite ordin de ridicare a suspendării acreditării.

Spitalul Floreasca va funcţiona normal şi va asigura asistenţa medicală de urgenţă în această perioadă a Sărbătorilor de Iarnă şi după. Ministerul Sănătăţii salută echipele de profesionişti din sălile de operaţii şi personalul medical din spital pe care-l asigură de tot suportul necesar.

”Nu am pus niciodată la îndoială calitatea medicilor din Spitalul Floreasca. Sunt nişte profesionişti. Acel incident din sala de operaţie nu reprezintă un stigmat pe frontispiciul unităţii spitaliceşti. Cauzele acestuia trebuie analizate cu atenţie, pentru a se lua măsurile corecte, ca pe viitor astfel de situaţii să nu se mai întâmple. Spitalul Floreasca rămâne aceeaşi unitate de elită, unde cei mai buni specialişti asigură urgenţele în capitală, 24 de ore din 24, iar pacienţii trebuie să ştie că aici sunt în siguranţă”, a declarat secretarul de stat, conf.dr. Horaţiu Moldovan.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură