Ministerul Sănătăţii susţine că tânărul din Reşiţa nu este infectat cu coronavirus

Coronavirusul, noul virus similar cu SARS.
Coronavirusul, noul virus similar cu SARS. (ROSLAN RAHMAN / AFP / Getty Images)

Tânărul de 25 de ani din Reşiţa, internat cu suspiciune de coronavirus, nu este infectat cu noul virus gripal, au declarat reprezentanţi ai Ministerului Sănătăţii pentru Hotnews. Reamintim că tânărul, un asistent medical din Reşiţa, care a lucrat în Germania şi a îngrijit patru persoane infectate cu coronavirusul Wuhan, s-a prezentat la spital prezentând simptome specifice bolii. Însă, potrivit Ministerului Sănătăţii, analiza probelor recoltate de la acesta şi trimise spre analiză la Institutul de boli infecţioase „Matei Balş” din Bucureşti arată că nu este vorba de o infecţie cu coronavirus.

„Este negativ (rezultatul testului, n.r.). Deci, pacientul nu este infectat cu coronavirus. (...) A avut o infecţie, o rinită de sezon, pe care a contractat-o undeva”, a declarat şi Adrian Streinu-Cercel, directorul Institutului „Matei Balş”, la Antena 3.

Reamintim că tânărul de 25 de ani a îngrijit în Germania o familie de patru persoane confirmate cu coronavirus, apoi a revenit acasă, la părinţi.

Ultima dată, asistentul medical a intrat în contact cu persoanele bolnave pe 5 februarie, iar în 7 februarie a revenit în ţară. Aflat la Reşiţa, tânărul prezenta marţi febră şi tuse, motiv pentru care a mers la spitalul din oraş. De aici a fost trimis la boli infecţioase în Timişoara. A fost izolat, iar analizele recoltate au fost trimise la Bucureşti.

Coronavirusul Wuhan, numit după oraşul în care a fost depistat pentru prima dată, a generat temeri în privinţa declanşării unei adevărate pandemii, în condiţiile în care au fost confirmate îmbolnăviri cu acest virus în China, Hong Kong, Macao, Taiwan, Australia, Cambodgia, Canada, Franţa, Germania, Japonia, Malaezia, Nepal, Sri Lanka, Singapore, Tailanda, Coreea de Sud, Emiratele Arabe Unite, Statele Unite şi Vietnam.

Mai multe oraşe chineze, precum Wuhan, rămân în carantină, iar China se confrunta cu o izolare internaţională.