Ministerul Sănătăţii vrea să creeze 700 de noi posturi, în serviciile de ambulanţă şi pentru medici rezidenţi

(photos.com)

Ministerul Sănătăţii intenţionează să suplimenteze cu 700 numărul de posturi pentru unităţile finanţate integral de la bugetul de stat, relatează news.ro. Circa 500 de posturi vor fi la serviciile de ambulanţă iar alte 200 pentru medicii rezidenţi, prevede un proiect de Hotărâre de Guvern.

În nota de fundamentare a hotărârii se arată că la concursurile de rezidenţiat pe posturi în specialităţi paraclinice, epidemiologie, igienă, medicină de laborator, precum şi în specialitatea medicină de urgenţă sau medicină de familie, medicii rezidenţi optează pentru posturi în cadrul serviciilor de ambulanţă sau direcţiilor de sănătate publică iar numărul de posturi alocat acestor instituţii este insuficient pentru încadrarea medicilor rezidenţi care vor promova concursul. În consecinţă, se impune suplimentarea acestora.

Aşadar, proiectul de HG prevede suplimentarea cu 200 a numărului de posturi alocate medicilor rezidenţi, pentru a putea fi încadraţi pe posturi în specialităţi deficitare în unităţi finanţate integral de la bugetul de stat.

Impactul financiar determinat de majorarea numărului maxim de posturi pentru medicii rezidenţi este de 501.600 de lei lunar, fără cote şi respectiv 615.000 de lei lunar, inclusiv cote.

De asemenea, în fundamentare se mai arată că în urma analizei efectuate de Comisia interministerială pentru suport tehnic a rezultat că, pentru unele servicii de ambulanţă, numărul de posturi alocat medicilor, asistenţilor medicali şi ambulanţieri raportat la numărul populaţiei este mai mic de 90% faţă de media naţională, astfel încât se impune suplimentarea cu 500 a numărului maxim de posturi alocat pentru serviciile de ambulanţă.

Impactul financiar determinat de creşterea cu 500 a numărului de posturi în unităţile finanţate integral de la bugetul de stat este de 2.158.000 de lei lunar, fără cote şi de 2.645.700 de lei lunar, inclusiv cote.

Articolul integral poate fi citit aici

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne