Ministrul adjunct al Sănătăţii din Iran, infectat cu coronavirus. Tuşise înainte, la o conferinţă de presă

 Iraj Harirchi
Iraj Harirchi (Captura video)

Ministrul adjunct al Sănătăţii din Iran a fost infectat cu noul coronavirus, a anunţat marţi un consilier ministerial, citat de AFP, relatează Universul.net.

„Testele efectuate asupra dl. Harirchi, ministru adjunct al Sănătăţii care se afla pe linia frontului împotriva coronavirusului, s-au dovedit pozitive”, a scris pe Twitter Alireza Vahabzadeh, consilier de presă în Ministerul Sănătăţii.

AFP mai notează că în cursul unei conferinţe de presă care a avut loc luni alături de purtătorul de cuvânt al guvernului Ali Rabii, Iraj Harirchi a tuşit de mai multe ori şi părea să transpire.

Culmea ironiei este că, în respectiva conferinţă, Harirchi dezminţise informaţia potrivit căreia 50 de persoane şi-au pierdut viaţa din cauza epidemiei virale la Qom, oraşul din centrul ţării de unde virusul pare să se fi propagat în Iran. Harirchi promisese că va demisiona dacă această cifră se confirmă.

Iranul a confirmat 34 de noi cazuri şi trei decese marţi. Oficial, bilanţul persoanelor infectate a ajuns la 95 şi cel al deceselor la 15, cel mai mare bilanţ după China. Pe de altă parte, există voci care susţin că numărul deceselor este mai mare decât cel admis de guvern.

„În această lună, 50 de persoane au murit în oraşul iranian Qom din cauza infecţiilor cu noul coronavirus”, a declarat un parlamentar iranian luni, în condiţiile în care Ministerul Sănătăţii a insistase că în ţară au fost înregistrate doar 12 decese.