Ministrul Culturii îi mulţumeşte Irinei Rimes: Probabil că un milion de tineri vor afla despre Brâncuşi

Ministrul Culturii şi Irina Rimes
Ministrul Culturii şi Irina Rimes (Epoch Times)

Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, i-a mulţumit vineri Irinei Rimes pentru faptul că, datorită ei, probabil că un milion de tineri vor afla de existenţa marelui sculptor Constantin Brâncuşi.

”Îi mulţumesc Irinei Rimes pentru că iniţiativa noastră şi-a atins scopul: toată lumea discută acum despre eveniment şi despre Constantin Brâncuşi. (...) Probabil că un milion de tineri care erau virgini într-ale lui Brâncuşi vor afla acum de existenţa marelui sculptor”, a declarat ministrul Gheorghiu, citat de G4Media.

Mulţumirile lui Gheorghiu sunt exprimate în contextul în care iniţiativa ministerului de a o numi pe cântăreaţa Irina Rimes ambasador al Zilei Naţionale „Constantin Brâncuşi” a stârnit valuri de controverse şi chiar critici în mediul online.

Mai exact, declaraţiile Irinei Rimes la conferinţa de presă organizată de Ministerul Culturii joi au stârnit discuţii aprinse în mediul online:

"Eu sunt mai mainstream. De mică am ştiut de Coloana Infinitului şi m-a fascinat. Am fost la Târgu Jiu, am vizitat unele dintre lucrările domnului sculptor. N-am avut mereu tangenţă foarte, foarte mare cu cultura, cu cultura ne-contemporană pentru că am fost şi eu copil, am crescut la ţară. În momentul când am început să-l descopăr pe Brâncuşi, m-au fascinat lucrările lui că nu reprezentau neapărat cum se numesc. Se numeşte Poarta Sărutului, dar parcă nu înţelegeam de ce se numeşte aşa”, a declarat Irina Rimes.