Ministrul de Externe al Taiwanului numeşte Cotidianul Poporului "unealtă comunistă de spălare a creierului"

Ministrul de externe al Taiwanului, Joseph Wu
Ministrul de externe al Taiwanului, Joseph Wu (Getty Images)

Tensiunile dintre Beijing şi Taipei s-au amplificat în ultimele luni, după ce preşedintele chinez Xi Jinping a susţinut un discurs la începutul anului, în care a luat în considerare posibilitatea “reunificării”, provocând reacţia puternică a preşedintei taiwaneze Tsai Ing-wen, care a susţinut o serie de interviuri cu organizaţii media occidentale, avertizând cu privire la pericolul tot mai mare pe care îl reprezintă statul comunist chinez pentru Taiwan, potrivit site-ului de ştiri Zero Hedge.

Partidul Democrat Progresist al lui Tsai, care doar recent a preluat puterea de la partidul istoric dominant Kuomintang şi care în prezent este partidul de guvernământ majoritar, a avertizat cu privire la eforturile Beijingului de a interfera cu alegerile prezidenţiale taiwaneze din ianuarie 2020.

Însă nemulţumirea tot mai mare a Taiwanului s-a manifestat într-o manieră cu adevărat neaşteptată când ministrul de Externe taiwanez, Joseph Wu, a acuzat Cotidianul Poporului, publicaţia oficială a regimului chinez din Beijing, susţinând că este o unealtă comunisă de spălare a creierului şi că “fiţuica” propagandistică e “groaznică”.

Aparent, susţine Zero Hedge, reacţia neaşteptată a lui Wu ar fi fost declanşată de faptul că publicaţia comunistă a postat pe Twitter un mesaj legat de legalizarea de către Taiwan a căsătoriei între persoane de acelaşi sex.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe