Ministrul de interne Radu Stroe şi-a dat demisia

Şedinţă de guvern la Palatul Victoria, Radu Stroe, ministrul Administraţiei şi Internelor
Şedinţă de guvern la Palatul Victoria, Radu Stroe, ministrul Administraţiei şi Internelor (Epoch Times România)

În urma accidentului aviatic din Munţii Apuseni, cu care ocazie instituţiile statului au acţionat foarte lent pentru găsirea supravieţuitorilor, şi care s-a soldat cu decesul pilotului Adrian Iovan şi a studentei Aurelia Ion, Radu Stroe şi-a dat demisia joi din funcţia de ministru de Interne. Informaţia a fost confirmată de vicepremierul Liviu Dragnea.

După producerea accidentului, la Ministerul de Interne nu s-a înfiinţat o celulă de criză, iar Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă şi Romatsa, instituţia responsabilă de căutări, le-a luat 6 ore să îi găsească pe supravieţuitorii accidentul aviatic din Apuseni.

Supravieţuitorii accidentului au fost găsiţi de pădurari şi săteni ce locuiau în zonă, după ce acţiunile autorităţilor s-au dovedit un eşec.

Premierul Victor Ponta a promis că va lua măsuri, aşa încât l-a demis pe secretarul de stat Cătălin Chiper, cel care avea în subordine Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţe. Ulterior, Ion Burlui, şeful Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă şi Aleodor Frâncu, director general ROMATSA, au demisionat.

După o serie de declaraţii contradictorii ale lui Crin Antonescu şi ministrului de interne Radu Stroe, şi după convorbiri cu Crin Antonescu şi cu Victor Ponta, Radu Stroe şi-a dat demisia.

Procurorul general al României, Tiberiu Niţu, a declarat, joi, înainte de şedinţa CSM, că "ia în calcul" anchetarea modului în care au acţionat autorităţile în cazul accidentului aviatic din Munţii Apuseni, informează Mediafax.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne