Ministrul Economiei: De la 15 iunie s-ar putea redeschide mall-urile

Virgil Daniel Popescu
Virgil Daniel Popescu (Epoch Times România)

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a declarat, la TVR, că este optimist că din 15 iunie nu va mai fi nevoie ca la revenirea în ţară românii să stea în izolare timp de 14 zile. În plus, ministrul a anunţat că la aceeaşi dată ar putea avea loc o relaxare suplimentară a măsurilor, inclusiv redeschiderea mall-urilor.

“Eu sunt optimist că, începând cu 15 iunie, nu va mai fi nevoie de această intrare în izolare. Vrem să relaxăm şi mai mult măsurile. Nu vorbesc doar de Bulgaria şi Grecia, ci şi de ţările care au o incidenţă a cazurilor mică”, a susţinut ministrul Economiei, citat de B1 TV.

În ceea ce priveşte redeschiderea spaţiilor comerciale la 15 iunie, Virgil Popescu a afirmat că urmează să aibă loc o întâlnire cu reprezentanţii mall-urilor pentru a se afla care este şi punctul lor de vedere şi pentru a fi luată o decizie clară în acest sens.

“Mi s-ar părea normal că dacă relaxăm şi lucrurile merg bine, să ajungem să relaxăm inclusiv condiţiile din mall-uri, să putem permite deschiderea magazinelor mari. Eu sunt optimist că, la finalizarea acestei etape de două săptămâni, evaluarea va fi pozitivă şi că numărul de cazuri va fi scăzut”, a explicat Popescu.