Ministrul Educaţiei: 60% din angajaţii învăţământului universitar vor să se vaccineze. 50% la cel preuniversitar

Sorin Cimpeanu - gov.ro
Sorin Cimpeanu - gov.ro (Epoch Times România)

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat, joi, la RFI, că aproximativ 50% din personalul învăţământului preuniversitar este dispus să se vaccineze, în timp ce în învăţământul universitar este vorba de un nivel de 60%.

„Noi am iniţiat o interogare a întregului sistem. Întrebarea a fost adresată tuturor celor 340 de mii de membri ai sistemului naţional de educaţie. Până în momentul de faţă, învăţământul preuniversitar se apropie, deci în momentul acesta, data limită este vineri, 15 ianuarie, orele 16, până în acest moment, personalul din sistemul de învăţământ preuniversitar se apropie de 50% cu privire la disponibilitatea de vaccinare, repet fără ca aceste răspunsuri să constituie o obligaţie legală de vaccinare, iar în sistemul de învăţământ universitar suntem deja la 60%”, a explicat Cîmpeanu.

De asemenea, ministrul Educaţiei a precizat, la Digi 24, că se va vaccina în următoarele zile împotriva Covid-19, adăugând că, în cazul în care va fi util, o va face chiar public.

„Cu siguranţă mă voi programa pentru vaccinare. Dacă va fi de folos o voi face public. Nu am vrut să fie nici mai devreme, nici mai târziu decât programarea deja făcută de către coordonatorul campaniei de vaccinare. Zilele următoare, da, cu siguranţă, în ceea ce mă priveşte, mă voi vaccina.

Cu excepţia celor care au motive întemeiate de ordin medical, îmi doresc să înţeleagă fiecare dintre colegii cadre didactice că vaccinarea lor va însemna o diminuare a riscului de transmitere, va însemna o creştere a siguranţei pentru ei, pentru colegii cadre didactice şi pentru elevi. Mai departe, aceşti elevi nu vor transmite în familii acest virus”, a susţinut Cîmpeanu, citat de Ziare.com.

Remarcile ministrului Educaţiei vin în contextul în care, în România, a fost demarată prima etapă a campaniei de vaccinare anti-Covid, care include doar cadrele medicale, urmând ca, începând de vineri, 15 ianuarie, să înceapă cea de-a doua etapă, în cadrul căreia vor fi incluse şi alte categorii de persoane.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură