Ministrul german de Externe: sancţiunile împotriva Irakului nu ar fi "foarte eficiente"

Ministrul german al justiţiei Heiko Maas.
Ministrul german al justiţiei Heiko Maas. (Captură Foto)

Ameninţarea pe care Donald Trump a adresat-o Irakului, de a aplica sancţiuni majore, după ce parlamentul irakian a cerut expulzarea trupelor americane şi străine, „nu este de mare ajutor”, a declarat ministrul de Externe al Germaniei, luni.

Donald Trump a avertizat că Bagdadul ar putea fi lovit de sancţiuni „aşa cum nu au mai fost văzute niciodată” dacă forţele americane ar fi obligate să plece.

"Nu cred că funcţionează să convingi Irakul cu ameninţări, ci cu argumente", a declarat Heiko Maas la radioul public Deutschlandfunk.

El a adăugat că Germania, Marea Britanie şi Franţa vor discuta luni despre acordul nuclear din Iran şi vor reacţiona săptămâna aceasta la recentele anunţuri ale Teheranului.

Iranul a declarat duminică că va renunţa la limitările privind îmbogăţirea uraniului, făcând un pas suplimentar pentru denunţarea angajamentelor asumate în acordul nuclear încheiat în 2015 cu cele şase mari puteri (SUA, Franţa Germania, Marea Britanie, Rusia şi China) pentru limitarea activităţii nucleare în schimbul relaxării sancţiunilor internaţionale.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe