Ministrul Graţiela Gavrilescu, audiată la DNA în dosarul OUG 13

Audiată de DNA în dosarul adoptării ordonanţei care a declanşat cele mai mari proteste din ultimele decenii, Graţiela Gavrilescu a refuzat să facă orice declaraţii pentru presă.
Ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu
Ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu (Ministerul Mediului)

Ministrul pentru relaţia cu Parlamentul a fost audiată, miercuri, la sediul DNA în dosarul adoptării controversatei OUG 13, act normativ ce urma să modifice Codurilor Penale în favoarea corupţilor. Gavrilescu a fost audiată în calitate de martor.

Ministrul nu a făcut declaraţii nici la intrarea nici la ieşirea din DNA, spunând doar "ce am avut de declarat, am declarat sus, este o procedură", relatează Hotnews.

În acelaşi dosar au mai fost audiaţi de procurorii anticorupţie procurorul Constantin Sima, fost secretar de stat în cadrul Ministerului Justiţiei, în calitate de martor în dosar, precum şi Oana Hăineală, procuror şi fost secretar de stat în Ministerul Justiţiei, de asemenea în calitate de martor.

Ancheta DNA a fost deschisă în urma unei sesizări făcute după adoptarea OUG 13 de trei reprezentanţi ai mişcării civice Iniţiativa România şi vizează elaborarea şi emiterea controversatelor "ordonanţe-elefant" care au declanşat cele mai mari proteste de după Revoluţie. Detalii aici