Ministrul Transporturilor: Trenul este un lux

Declaraţiile lui Costescu legate de faptul că trenul ar fi un lux au stârnit uimire şi reacţii negative pe internet.
Gara de Nord, trenuri şi călători
Gara de Nord, trenuri şi călători (Epoch Times România)

Transportul cu trenul este „un lux”, astfel că este normal ca preţurile biletelor să fie mai ridicate, a opinat luni ministrul Transporturilor, Dan Costescu.

Potrivit România Liberă, declaraţiile ministrului au fost făcute imediat după un weekend în care au fost înregistrate blocaje în trafic, pe drumurile spre munte şi mare. În acest context, Costescu a precizat că infrastructura în România este insuficient dezvoltată şi trebuie extinsă cât mai repede.

"În momentul în care se produce un accident nu se mişcă nicio maşină. Există nişte proceduri. Nu numai că nu avem infrastrucutura, dar anumiţi conducători auto au o problemă de educaţie. Banda de urgenţă trebuie să rămână liberă pentru a permite echipajelor de urgenţă să intervină", a declarat Costescu, la Realitatea TV.

Întrebat despre varianta călătoriilor cu trenul, ministrul a precizat că este normal ca biletul de tren să fie mai scump, întrucât „în toate ţările civilizate este la fel”.

„Recomandăm românilor să aleagă mijlocul de transport care li se potriveşte cel mai bine. Este normal să fie mai mare biletul de tren, în toate ţările civilizate este la fel. Trenul este un lux şi oamenii plătesc mai mult ca să îl aibă. Suntem o ţară săracă şi trebuie să păstrăm limitele, dar vă spun că sunt trenuri care sunt foarte bine puse la punct. Încercaţi trenurile spre mare şi o să aveţi o mare surpriză. Celelalte trenuri nu au obligaţia să aibă aer condiţionat. Sunt trenuri de lung parcurs, mediu parcurs şi scurt parcurs. Fiecare operator feroviar, dacă vrea să atragă clienţi, va oferi aer condiţionat", a subliniat ministrul Transporturilor.

Reacţii pe Facebook la declaraţiile lui Costescu

"IMPORTANT ! Ministrul de la Transporturi anunţă: Se lansează noile mijloace de transport, CĂRUTA, ŞARETA, DEOARECE TRENUL ESTE UN LUX !?", scrie o persoană.

"Ministrul Transporturilor: Transportul cu trenul este un lux! Trenurile nu au obligaţia să aibă aer condiţionat.
Încă mai este în funcţie?", adaugă un alt internaut.

"Aud că în opinia ministrului Transporturilor mersul cu trenul este un lux. Deoarece, în opinia unora, luxul este doar pentru "cei aleşi", propun ca tuturor foştilor miniştri ai transporturilor să le oferim luxul şi să-i punem să meargă cu trenurile pe care le-au achiziţionat 24 din 24 de ore, timp de 12 luni. Poate aşa îşi vor da seamă care este realitatea!", este de părere o româncă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne