Mircea Cărtărescu, nominalizat la Premiul Nobel pentru Literatură: Sunt foarte fericit. Nu-mi trebuie mai mult

Mircea Cărtărescu
Mircea Cărtărescu (Mihuţ Savu / Epoch Times România)

Scriitorul Mircea Cărtărescu le-a mulţumit, vineri, celor care l-au susţinut în cursa pentru Premiul Nobel pentru Literatură, spunând că este foarte fericit că s-a aflat “între primii cinci autori luaţi în considerare” şi că nu are nevoie de mai mult.

“Le mulţumesc din toată inima celor care au fost alături de mine ieri. Sunt foarte fericit că am ajuns, anul acesta, între primii cinci autori luaţi în considerare. Nu-mi trebuie mai mult. Căldura cu care foarte mulţi oameni din toată lumea m-au susţinut m-a emoţionat foarte tare”, a scris Cărtărescu pe pagina sa de Facebook.

Potrivit Ziare.com, scriitorul norvegian Jon Fosse a fost recompensat joi cu premiul Nobel pentru literatură pe anul 2023, conform unui anunţ făcut de Anders Olsson, membru al Academiei Suedeze din Stockholm şi preşedintele Comitetului Nobel pentru Literatură.

Printre scriitorii cu cote semnificative la casele de pariuri s-au numărat chinezoaica Can Xue, maghiarul Peter Nádas, românul Mircea Cărtărescu, rusoaica Ludmila Uliţkaia, norvegianul Jon Fosse, britanicul cu descendenţă indiană Salman Rushdie ş.a.

Ceremonia oficială de înmânare a premiilor Nobel se desfăşoară anual la 10 decembrie, ziua în care se comemorează moartea lui Alfred Nobel (1896), mai precizează site-ul citat.

Anul trecut, premiul a fost acordat scriitoarei franceze Annie Ernaux.