Mircea Geoană se autopropune prezidenţiabil PSD

Mircea Geoană
Mircea Geoană (Epoch Times România)

Recomandat de experienţa în a pierde alegeri prezidenţiale, Mircea Geoană declară că, de data aceasta, este mai pregătit ca niciodată să candideze al preşedinţie şi să şi câştige, desigur, numai dacă Victor Ponta refuză această onoare şi preferă să rămână premier.

Geoană, rămas în memoria colectivă ca marele perdant al alegerilor din 2009, eşecul său survenind după ce s-a aflat că l-a vizitat la miez de noapte pe mogulul de presă Sorin Ovidiu Vîntu, cel ce a sărăcit zeci de mii de români prin FNI, s-a oferit, în cadrul unei emisiuni la Antena 3, să fie prezidenţiabilul PSD-ului, să câştige preşedinţia şi să conducă România „pe un drum diferit":

„Dacă decizia lui Victor Ponta este să continue cariera de premier, pot să spun ca soluţie serioasă din PSD că eu sunt printre cei doi candidaţi potenţiali pe care PSD îi are: Ponta şi cu mine. Dacă Victor Ponta doreşte să rămână premier, pot să vă spun că sunt mai pregătit decât niciodată să candidez, să câştig şi să conduc România pe un drum diferit de era Băsescu. Dacă acest lucru va fi posibil o să îmi fac datoria faţă de ţară”, a declarat Mircea Geoană la Antena3 .

Invocând cele 5 milioane de voturi primite în 2009, senatorul PSD s-a autoportretizat ca fiind singura alternativă viabilă a PSD-ului la preşedinţie, cu excepţia lui Victor Ponta care, speră Geoană, şi-ar putea dori să rămână premier. Excluzând varianta unui candidat din afara partidului, cu alte cuvinte făcându-i pe Sorin Oprescu şi Mircea Diaconu, candidatul Antenelor, inexistenţi electoral, Geoană s-a autopropus pentru preşedinţie, cu expertiza sa în moguli cu tot:

„Dacă Victor Ponta decide să rămână prim-ministru sunt aici. Cele cinci milioane de voturi din 2009 arată că sunt un competitor extrem de serios”, a mai declarat Mircea Geoană, care în 2009 şi-a demonstrat seriozitatea acuzându-l pe Băsescu că i-a sabotat alegerea în fruntea ţării, purtând, de o manieră ezoterică, cravate şi pulovere violet.