Mirel Palada, schimbat din funcţia de purtător de cuvânt al Guvernului Ponta

Mirel Palada
Mirel Palada (facebook.com)

Premierul Victor Ponta l-a schimbat pe Mirel Palada din funcţia de purtător de cuvânt al Guvernului, în locul acestuia fiind numit un alt consilier al premierului, Corneliu Calotă, fost jurnalist la TVR, susţin surse oficiale citate de Mediafax.

În septembrie 2013, Palada a fost numit consilier pentru strategii guvernamentale al premierului, iar, după doar o lună, a fost desemnat să ocupe "temporar"şi funcţia de purtător de cuvânt al Guvernului, după ce deţinătorul acestui post, Andrei Zaharescu, a fost numit consul general la Cape Town, Africa de Sud.

Potrivit surselor citate, Palada îşi va păstra funcţia de consilier pentru strategii guvernamentale al premierului Victor Ponta.

Amintim că Palada a fost recent protagonistul unui scandal de proporţii după ce, într-un mesaj pe Facebook, fostul purtător de cuvânt al Guvrnului i-a denumit pe jurnalişti "purceluşi" pe care "îi frige", cu voluptate, "la proţap".

"Cum apare câte un subiect politic care învârtoşează spiritul bejboinic în opinanţi, de zici că-i catastrofă şi dezastru mondial, cum mai scot capul câte doi-trei-zece-douăzeci, depinde de intensitatea subiectului, de bezmetici acoperiţi de pe lista mea care îşi fac seppuku comunicaţional şi trântesc cu cuvintele anti-guvernamentale în baltă propagandistică la mine pe wall. Şi uite aşa mai frigem nişte purceluşi anti-guvernamentali la proţap şi le dăm block şi mai bem o bere în cinstea sufletelor răposaţilor care nu mai este. În seara asta era unul care acum era reporter la Gândul, iar înainte fusese la Hotnews, şi care făcea clăbuci cu spume la mine pe pagină. Ce plăcere să-l execut electric! Câtă îndemânare am să omor prin blocare ziariştii obiectivi, deci anti-guvernamentali. Pufoşilor, nici nu ştiţi câtă plăcere îmi provocaţi", se laudă purtătorul de cuvânt al premierului Victor Ponta.

Declaraţia lui Palada a provocat o reacţie dură din partea Opoziţiei care i-a cerut demisia. Potrivit gândul.info, chiar şi Însărcinatul cu afaceri al Ambasadei SUA, Dean Thompson, a susţinut că astfel de comentarii la adresa jurnaliştilor sunt "urâte" şi "nu îşi au rostul".

"Am face un apel către toată lumea să respecte presa - a patra putere, cum i se spune des - , care este o componentă atât de importantă pentru a ne asigura că cetăţenii activi rămân informaţi. Nu cred că astfel de comentarii urâte îşi au rostul când ai de-a face cu oameni care încearcă să relateze şi să transmită ştiri", a precizat Thompson, adăugând că SUA susţin "o presă liberă şi imparţială" şi "ar trebui depuse toate eforturile pentru a proteja media de influenţe externe, de orice natură".