Mirel Rădoi este noul selecţioner al naţionalei de fotbal a României! Anunţul a fost făcut de FRF

Tehnicianul de 38 de ani a semnat contractul de selecţioner pentru o perioadă de doi ani de zile, urmând să stea pe banca echipei naţionale cel puţin până la finalul preliminariilor pentru Cupa Mondială din 2022.
Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, directorul tehnic al FRF, Mihai Stoichiţă, alături de noul selecţioner al naţionalei României, Mirel Rădoi.
Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, directorul tehnic al FRF, Mihai Stoichiţă, alături de noul selecţioner al naţionalei României, Mirel Rădoi. (Echipa naţională de fotbal a României/facebook)

Miercuri, 27 noiembrie 2019, Mirel Rădoi a semnat contractul de selecţioner al naţionalei mari, acesta fiind prezentat în noua sa postură în cadrul unei conferinţe de presă găzduită de Casa Fotbalului.

“Mandatul lui Mirel Rădoi este unul de construcţie. El cunoaşte cel mai bine jucătorii U21 care au ajuns la prima reprezntativă. El a creat la EURO U21 o echipă învingătoare, ceea ce ne dorim şi acum. E antrenorul cel mai potrivit să integreze tinerii jucători participanţi la Campionatul European de tineret. El a reuşit să construiască o echipă, un grup unit ceea de dorim să se întâmple şi acum!”, a declarat Răzvan Burleanu, preşedintele FRF.

“Mirel Rădoi reprezintă în acest moment semnalul entuziasmului. El a reanimat spiritul jucătorului român. Îi doresc multă baftă în acest drum!”a declarat la rândul său Mihai Stoichiţă, director tehnic FRF.

“Să fii selecţioner este cel mai înalt rang al antrenorului din România. Aprecierea FRF va trebui să o arătăm altfel, adică să câştigăm barajul pentru calificarea la EURO. Sunt mândru să mă aflu în postura asta şi de acum încolo trebuie să ţinem steagul României sus! Le mulţumesc jucătorilor de la U21 din cele două generaţii pentru că datorită lor am ajuns în această postură. În fotbal nimic nu e sigur, nu pot promite calificarea la EURO, dar pot promite că vom face totul să ajungem acolo, se va vedea asta în atitudinea noastră pe teren. Asta vă promit solemn!”, a spus fostul internaţional Mirel Rădoi care până de curând s-a ocupat de destinele naţionalei de fotbal Under-21 a României.

Mirel Rădoi are în palmares 67 de meciuri pentru echipa naţională a României, pentru care a marcat două goluri. Ca fotbalist, a evoluat în cea mai mare parte a carierei sale la Steaua Bucureşti, între anii 2000-2009, Al-Hilal Riad, între 2009 şi 2011, Al-Ain, între anii 2011-2014.

Începând din martie 2018, Rădoi a ocupat funcţia de manager sportiv al echipei naţionale U21 a României, iar în luna august a aceluiaşi an a preluat banca tehnică, după ce Daniel Isailă a decis să accepte o ofertă din Arabia Saudită. A reuşit să califice reprezentativa Under 21 la EURO 2019, unde a ajuns până în semifinalele competiţiei, performanţă ce a însemnat calificarea la Jocurile Olimpice după o pauză de 56 de ani!

În toată această perioadă, Mirel a contabilizat 15 partide, dintre care 9 câştigate, 3 remize, 3 eşecuri.

Mirel a mai pregătit în cariera sa pe FCSB şi pe FC Argeş.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport