Miron Cozma, de la lămpaş la studio TV

Miron Cozma
Miron Cozma (DANIEL MIHAILESCU / AFP / Getty Images)

Ajuns la vârstă de 60 de ani şi lipsit şi de "aura" de lider sindical care l-a consacrat, Miron Cozma, omul care a revărsat groaza peste Piaţa Universităţii acum 25 de ani şi-a făcut televiziune la ţară, printre curci, raţe şi găini, informează click.ro.

Vătafu TV cum se numeşte televiziunea lui Cozma (după numele partenerului acestuia, Nicu Vătafu) emite online, dintr-o vilă aflată în Popeşti Leordeni. Cei doi speră ca în trei luni să intre pe cablu.

Vila este în construcţie, Cozma şi angajaţii săi lucrând într-un decor rustic. În curte cotcodăcesc găini, măcăne raţe şi până ajungi la studiourile încă neamenajate poţi mânca mere, pere, mure, cireşe sau vişine din pomii fructiferi din jur, descrie atmosfera click.ro

“Avem un cadru rustic, păsări, un izvor de apă rece, fructe, nu ne-am ocupat încă de grădină, suntem la interior, avem de zugrăvit, de amenajat, de partajat încăperea, o să avem câteva studiouri, vom emite în direct cu diaspora, Europa, SUA. Vom avea radio şi presă scrisă. Am început de jos, dar într-un an vom fi cea mai iubită televiziune. Vom fi televiziunea oamenilor, fiecare îşi poate exprima gândurile liber, fără cătuşe”, a declarat Cozma, cel care, acum un sfert de veac, la cererea lui Iliescu, şi-a prăvălit minerii peste tinerii din Piaţa Universităţii, care militau pentru dreptul lor de a gândi şi trăi liber într-o ţară fără comunism.

La 25 de ani după ce mineriada pe care a condus-o a omorât, schilodit şi alungat din ţară mii tineri, Miron are cinci angajaţi tineri care muncesc zi şi noapte şi caută şi alţi angajaţi cu idei noi, "deştepţi şi frumoşi".

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.