Moldovenii vor fi mai fericiţi după Summitul de la Vilnius

Iurie Leancă, Prim-ministrul Republicii Moldova
Iurie Leancă, Prim-ministrul Republicii Moldova (Justin Lane-Pool / Getty Images)

Preşedintele Comisiei Europene, José Manuel Barroso, a precizat că, după Summitul de la Vilnius, CE va veni cu o serie de propuneri pentru anularea regimului de vize pentru moldoveni în Uniunea Europeană. Anunţul a fost făcută în cadrul prezentării raportului privind progresele înregistrate de Moldova cu privire la aplicarea Planului de acţiuni pentru liberalizarea regimului de vize.

Şi premierul R. Moldovei este mândru de progresul pe care Republica Moldova l-a făcut, ce satisface cerinţele planului de acţiuni:

„Anunţul făcut astăzi cred că va face fericit pe fiecare cetăţean al Republicii Moldova. Declaraţia pe care aţi făcut-o, că Moldova a întrunit toate condiţiile, este o veste pe care o aşteaptă societatea din Moldova”, a precizat premierul.

Barroso a menţionat că este vorba despre anularea regimului de vize pentru cetăţenii care deţin paşapoarte biometrice.

"Mă bucur că după mari eforturi concluzia raportului este că au fost îndeplinite toate etaloanele stabilite. Calea europeană a Republicii Moldova va fi o realitate. Toate ţările au dreptul să facă propriile alegeri respectând suveranitatea lor. La următorul summit al Parteneriatului Estic vom prezenta o propunere ca să fie ridicată obligativitatea vizelor pentru cetăţenii moldoveni, ceea ce este un lucru bun pentru Moldova", a declarat preşedintele Comisiei Europene, José Manuel Barroso.

Reamintim că, Republica Moldova a iniţiat dialogul privind liberalizarea regimului de vize cu Uniunea Europeană în luna iunie a anului 2010.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe