Monica Niculescu, eliminată de Wozniacki în turul trei la Miami Open (video)

Tenismana română a pierdut la mare luptă duelul cu fosta lideră WTA, daneza impunându-se în două seturi cu scorul de 6-4, 7-6 (4).
Jucătoarea română de tenis Monica Niculescu.
Jucătoarea română de tenis Monica Niculescu. (Getty Images)

Monica Niculescu (31 ani, 138 WTA) părăseşte tabloul principal de simplu al turneului WTA de la Miami (Florida), dotat cu premii totale în valoare de 9.035.428 dolari, în urma insuccesului înregistrat, sâmbătă, în faţa sportivei din Danemarca, Caroline Wozniaki (28 ani, 13 WTA).

Românca s-a înclinat în runda a treia cu scorul de 6-4, 7-6 (4), timpul de joc alocat de cele două campioane fiind de două ore şi 8 minute. Scorul în duelurile directe este net favorabil fostei lidere mondiale, care s-a impus de zece ori din tot atâtea meciuri.

Monica Niculescu, care venea după un parcurs excelent în calificări, reuşise anterior să le scoată din cărţi pe slovena Tamara Zidansek (21 ani, 66 WTA), respectiv iberica Garbine Muguruza (25 ani, 17 WTA). Ea va primi de la organizatori un cec de 48.775 dolari şi 95 de puncte WTA.

Tenismana noastră nu va părăsi competiţia, urmând să joace în continuare la dublu alături de americanca Abigail Spears, cele două fiind calificate în optimi graţie victoriei înregistrate în primul tur contra perechii Anna-Lena Groenefeld (Germania)/Lucie Hradecka (Cehia) cu 6-3, 7-5.

Adversarele lor în optimi vor fi sportivele Simona Halep/Julia Goerges.