Morgan Stanley îşi va închide operaţiunile bancare din Rusia

(Getty Images)

Morgan Stanley intenţionează să trimită Băncii Centrale a Rusiei o notificare oficială privind faptul că îşi va închide operaţiunile bancare din această ţară în primul trimestru al anului următor, a precizat unitatea rusă a băncii americane în raportul său anual, potrivit Reuters.

Morgan Stanley a anunţat la sfârşitul anului trecut că plănuieşte să închidă unilateral afacerile sale bancare în Rusia.

Filiala rusă a băncii de pe Wall Street a susţinut în raportul său că sancţiunile impuse de SUA şi Uniunea Europeană împotriva Rusiei începând cu 2014 au creat dificultăţi companiilor ruseşti care doresc să acceseze pieţele de capital internaţionale.

“Impactul schimbărilor din economie asupra rezultatelor viitoare ale operaţiunilor băncii şi stării financiare ar putea deveni semnificative”, a precizat raportul.

Morgan Stanley va menţine totuşi operaţiuni de consultanţă în Rusia, lucru care nu necesită o licenţă din partea statului rus, potrivit raportului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Economie