Moscova acuză Facebook de cenzură după suspendarea unui cont oficial al Ministerului de Externe

Moscova acuză platforma Facebook de încălcare a Constituţiei ruse, care interzice cenzura
Căutarea pe Facebook
Căutarea pe Facebook (Facebook)

Moscova a cerut companiei Meta (mamă a platformei sociale Facebook) reactivarea „imediată” a unei pagini oficiale a Ministerului rus al Afacerilor Externe, care fusese suspendată pentru publicarea de „conţinut ilegal”.

Moscova susţine că decizia companiei Facebook reprezintă un act de cenzură, care, potrivit Constituţiei ruse, este interzisă.

Agenţia rusă de reglementare a comunicaţiilor, Roskomnadzor, a trimis o scrisoare companiei Meta, în care a cerut „ridicarea imediată a restricţiilor asupra contului oficial” al delegaţiei ruse de la Viena responsabilă cu negocierile privind controlul armamentelor.

Suspendarea acestui cont „constituie un act de cenzură, care este interzisă, conform Constituţiei ruse”. Ministerul a mai atras atenţia că decizia gigantului Meta „încalcă principiul esenţial al liberei circulaţii a informaţiei”, a adăugat Roskomnadzor.

Şeful delegaţiei ruse la Viena, Konstantin Gavrilov, a declarat duminică, pentru agenţia de presă Tass, că delegaţia nu foloseşte această pagină decât pentru publicarea de comunicate oficiale ale responsabililor ruşi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe