Moscova neagă că deţine informaţii compromiţătoare despre Trump

Kremlinul a negat că deţine informaţii compromiţătoare despre preşedintele ales al SUA, susţinând că este vorba de o tentativă de subminare a îmbunătăţirii relaţiilor dintre Moscova şi Washington.
Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov
Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov (Kirill Kudryavtsev/AFP/Getty Images)

Un purtător de cuvânt al preşedintelui rus Vladimir Putin a negat miercuri acuzaţiile potrivit cărora Moscova a strâns informaţii compromiţătoare despre preşedintele ales al SUA, Donald Trump, susţinând că este vorba de “născociri totale şi aiureli fără sens”.

“Aceasta este o încercare evidentă de a afecta relaţiile noastre bilaterale”, a declarat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, reporterilor în Moscova. “Kremlinul nu se implică în colectarea de informaţii compromiţătoare”.

Un oficial american a declarat marţi pentru Associated Press că oficiali ai sectorului american de spionaj l-au informat pe Trump despre un raport neconfirmat că Rusia deţine informaţii personale şi financiare compromiţătoare despre el. Oficialul a vorbit sub anonimat deoarece nu avea voie să discute public chestiunea.

După ce mass media a raportat despre aceste lucruri, Trump a scris pe Twitter: “STIRI FALSE – O VÂNATOARE POLITICĂ DE VRĂJITOARE!”

Peskov a respins raportul dar a comentat că acuzaţiile ar putea fi folosite pentru a-i descuraja pe politicienii americani să îşi dorească o îmbunătăţire a relaţiilor cu Rusia.

“Ar trebui să tratăm situaţia cu umor, dar există de asemenea şi o parte tristă a ei. Există oameni care amplifică această isterie, care fac tot ce pot pentru a menţine această vânătoare de vrăjitoare”, a declarat Peskov.

În plus, Peskov a etichetat raportul ca făcând parte dintr-o serie de eforturi depuse pentru “a afecta relaţiile, a nu permite nimănui să se gândească dacă acest lucru este în interesul ambelor ţări, în interesul comunităţii globale şi să nu se gândească ce poate fi făcut pentru a trece de la o confruntare totală la o abordare mai constructivă”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe