Motivul pentru care Meghan şi prinţul Harry nu pot avea custodia copiilor lor

Prinţul Charles o conduce la altar pe Meghan Markle
Prinţul Charles o conduce la altar pe Meghan Markle (Jonathan Brady – WPA Pool/Getty Images)

Chiar dacă încă nu se cunoaşte intenţia lor de a avea sau nu copii, în cazul în care se hotărăsc să aibă, nu vor putea avea custodia lor completă. Potrivit rapoartelor, familia regală are un acord vechi cu regina Elisabeta a II-a cu privire la descendenţi.

Potrivit celor relatate de expertul regal, Marlene Koenig, regina deţine custodia legală completă a unora dintre membrii minori ai familiei regale.

"Suverana are custodia legală a nepoţilor minori", a spus Koenig. Acest lucru a început în 1700 în timpul domniei regelui George I - primul rege al Marii Britanii şi al Irlandei din Casa de Hanovra - din 1 august 1714 până la moartea sa în 11-22 iunie 1727 -, iar regula nu s-a schimbat.

„Regele George a făcut acest lucru pentru că avea o relaţie proastă cu fiul său, viitorul rege George al II-lea, aşa că au aprobat această lege care însemna că regele devenea gardianul nepoţilor săi“.

Aparent, regele George I a declarat că dreptul de supraveghere a unui monarh se extinde asupra nepoţilor săi şi acest drept aparţine Majestăţii Sale, Regele sau Regina Regatului Unit, chiar şi în timpul vieţii tatălui lor. Deşi legea poate fi mai veche de 300 de ani, ea este încă în vigoare.

Această lege se aplică şi celor trei copii ai prinţului William şi Kate Middleton, principele George, prinţesa Charlotte şi prinţul Louis. Cu toate acestea, este puţin probabil ca regina să intervină în modul în care ar trebui să îşi crească strănepoţii.

Potrivit lui Koenig, în cazul în care regina moare, custodia legală a copiilor de Cambridge, precum şi a oricărui alt nepot din palat, va fi transferată bunicului lor, prinţului Charles de Wales, care ar deveni rege. În acest context, Koenig a dezvăluit că regina a intervenit în conversaţiile ducilor de Sussex referitor la posibilitatea de a deveni părinţi.

Într-un articol publicat în The Times pe 5 decembrie 1993, expertul constituţional Michael L. Nash a scris că regina are ultimul cuvânt în creşterea, educaţia şi chiar dreptul de rezidenţă al prinţilor William şi Harry, chiar şi atâta timp cât fiul său, prinţul Charles, este în viaţă.

În primul lor interviu acordat împreună, după ce şi-a anunţat logodna, Meghan şi Harry au sugerat că în viitor vor să aibă copii. Când a fost întrebat despre planurile sale de a-şi forma o familie, Harry a spus: "Nu [nu acum], desigur, ştiţi deja, pas cu pas. Cu puţin noroc sperăm că vom forma o familie în viitorul apropiat".

Surse: Fox News, News.com