MotoGp, Marc Marquez va concura cu Ducati Gresini în 2024

Pilotul spaniol Marc Marquez (Honda).
Pilotul spaniol Marc Marquez (Honda). (Mirco Lazzari gp / Getty Images)

După multe indiscreţii, echipa Ducati Gresini a oficializat acordul cu Marc Marquez pentru sezonul 2024. Spaniolul, de opt ori campion mondial, îşi anunţase recent despărţirea de Honda după 11 ani, începând de anul viitor. El va fi noul pilot al echipei Gresini la clasa MotoGp, alături de fratele său Alex.

Nu ar fi putut alege o zi mai bună Ducati Gresini, 12 octombrie, ziua în care Cristofor Columb, conform convenţiei istoriografice, a debarcat pe pământul unui nou continent pe care mai târziu era numit America. Deci, am putea afirma că, în Columbus Day, Marc Marquez aterizează pe continentul Ducati, sau planeta Ducati.

Marquez va face parte dintr-o echipă satelit "care şi-a dovedit deja valoarea de când a revenit în mod independent la clasa regină", potrivit unui comunicat al Team Gresini. "Faptul că Marc Marquez a ales să concureze cu noi în sezonul următor este absolut fantastic şi sunt încântată să pot face acest lucru oficial. În mai puţin de un sezon ne-am ataşat atât de mult de fratele său şi în acelaşi mod îl vom întâmpina pe Marc, convinşi că are tot potenţialul de a fi competitiv imediat pe Desmosedici GP23. În cele din urmă, îi mulţumim lui Fabio Di Giannantonio pentru profesionalismul său şi îi urăm toate cele bune pentru restul carierei sale", a subliniat Nadia Padovani Gresini.

Marquez se declară "entuziasmat de această nouă provocare".

"Sunt entuziasmat de această nouă provocare. Nu a fost o decizie uşoară, deoarece va fi o mare schimbare din toate punctele de vedere. Uneori, în viaţă trebuie să ieşi din zona de confort şi să continui să încerci, pentru a creşte", a declarat pilotul spaniol, salutând primul pas al noii sale aventuri. "În ceea ce priveşte schimbarea motocicletei, ştiu că va trebui să adaptez multe lucruri în stilul meu de pilotaj şi nu va fi uşor. Dar sunt convins că echipa Gresini mă va ajuta foarte mult", a adăugat el.