Musk acuză NY Times că este "o firmă de lobby neînregistrată" pentru politicienii de extremă stânga

Elon Musk
Elon Musk (Brendan Smialowski/Getty Images)

Proprietarul Twitter, Elon Musk, a acuzat New York Times că este mai degrabă o firmă de lobby decât o organizaţie serioasă de ştiri, după ce publicaţia respectivă a eşuat în a relata în profunzime despre dezvăluirile potrivit cărora Twitter s-a angajat în cenzură în masă, în special în ceea ce priveşte laptopul lui Hunter Biden, informează Summit News.

Musk a dezvăluit că şi-a întărit securitatea personală ca răspuns la îngrijorările legate de siguranţa sa, după publicarea primei versiuni de fişiere.

Cu toate acestea, atunci când un utilizator de Twitter a subliniat faptul că pe site-ul New York Times nu există niciun articol care să relateze despre publicarea fişierelor Twitter, cu o analiză a jurnalistului de investigaţie Matt Taibbi, Musk a răspuns „Asta pentru că The New York Times a devenit, din toate punctele de vedere, o firmă de lobby neînregistrată pentru politicienii de extremă stânga.”

De asemenea, Musk a indicat un articol din Reuters despre "lupta sa publică cu Apple", menţionând că este nevoie de zile întregi pentru ca mass-media tradiţională să ajungă la zi cu ceea ce se întâmplă.

"Reacţia întârziată a ştirilor obişnuite este ca un déjà vu non-stop", a comentat Musk.

Între timp, MSNBC şi NBC News muncesc din greu pentru a distrage atenţia, a minimaliza şi a denatura dezvăluirile despre fişierele Twitter, sugerând chiar că dezvăluirile făcute de Musk cu privire la cenzura în masă operată de Twitter înainte ca el să preia pratforma ar fi de fapt o politică de PR menită să asigure o imagine bună companiei.

Liderul republican al Camerei, Kevin McCarthy, a comentat duminică eforturile lui Musk de a descoperi cenzura, menţionând că "referitor la ceea ce a reuşit să facă Elon Musk, acum ştim de ce Casa Albă s-a împotrivit atât de puternic ca el să deţină Twitter".

"Tot ce a făcut el a fost să scoată adevărul la iveală", a continuat McCarthy, adăugând: "Acum trebuie să începem să ne uităm la Facebook, la Google. Acestea au devenit acum braţe ale Partidului Democrat, braţe ale administraţiei Biden".

"Ei se iau de fiecare persoană care îi pun la îndoială. Uitaţi-vă la ceea ce îi fac lui Elon Musk şi la succesele pe care le-a avut. El nu face nimic altceva decât să pună la dispoziţie documentele pe care le-a găsit", a mai afirmat liderul republican.

McCarthy a menţionat că, sub regimul anterior, Twitter îşi asuma "controlul [asupra] a ceea ce putem afla, a ceea ce putem spune, a ceea ce - dacă putem chiar să transmitem sau să redistribuim".

"Cu ce diferă acest lucru de ceea ce se întâmplă astăzi în China, unde încearcă să controleze fiecare persoană în parte?", a întrebat retoric McCarthy, adăugând: "Unde este revolta în asta?".

"Ei au folosit fiecare braţ, nu doar al guvernului, ci au preluat controlul asupra întreprinderilor pentru a minţi publicul american", a acuzat el, avertizând că "acesta este doar începutul".