Musk avertizează cu privire la "Virusul minţii woke" în divertisment: Duce la sinuciderea civilizaţiei

Elon Musk
Elon Musk (Getty Images)

Miliardarul Elon Musk, care a achiziţionat recent Twitter, a lansat un avertisment grav cu privire la ameninţarea pe care o reprezintă ideologiile woke pentru civilizaţia umană.

Într-o postare din 25 noiembrie cu eticheta "need advice" (am nevoie de sfaturi), Musk a întrebat utilizatorii Twitter despre ce cred ei cu privire la războiul cultural. Când un utilizator a răspuns că partea conservatoare trebuie să înceapă să finanţeze mai mulţi artişti, regizori şi scriitori în loc de politicieni şi PAC-uri, deoarece "nu poţi câştiga un război cultural fără nicio cultură", Musk a răspuns că nu este nici "convenţional de dreapta, nici de stânga", cu toate că este de acord cu ideea.

"Virusul minţii woke a pătruns complet în divertisment şi împinge civilizaţia spre sinucidere. Trebuie să existe o contra-naraţiune", a spus el.

De asemenea, Musk a fost de acord cu un meme care sugerează că profesorii încearcă să împingă, prin educaţie, propaganda woke în mintea copiilor.

După ce a achiziţionat Twitter, Musk a declarat că motivul pentru care a cumpărat platforma de socializare a fost acela de a crea o "piaţă digitală comună a oraşului", unde oamenii pot dezbate o gamă largă de subiecte într-un mod sănătos.

"În prezent, există un mare pericol ca social media să se divizeze în camere de ecou de extremă dreapta şi de extremă stânga, care generează mai multă ură şi divizează societatea noastră", a avertizat el.

Într-un interviu recent acordat publicaţiei The Epoch Times, Amber Athey, jurnalistă şi comentator politic, a subliniat faptul că mass-media tradiţională moştenită de democraţi devine din ce în ce mai îndatorată tinerilor progresişti radicali.

Milenialii "woke" vor ca grupurile de stânga să fie de acord cu versiunea lor de corectitudine politică şi adevăr, în caz contrar ei vor cataloga aceste grupuri drept sexiste, rasiste şi transfobe, a afirmat ea.

"Au crezut că milenialii woke sunt de partea lor... [şi] au aflat rapid că 'wokeismul' nu acceptă nimic altceva decât o fidelitate de 100%", a adăugat Athey.

Eşecul agendei Woke în divertisment?

Hollywoodul a fost în prima linie în promovarea culturii progresiste. Cu toate acestea, performanţa recentă a box-office-ului său de vară ar putea fi un indiciu că publicul american doreşte mai puţin conţinut woke.

Hollywoodul a adunat 3,43 miliarde de dolari în America de Nord în vara anului 2022, cu 21 la sută mai puţin decât în vara anului 2019, ultimul an înainte de pandemia COVID-19, potrivit unui raport al The Wall Street Journal.

Această cifră este, de asemenea, cu 19 procente mai mică decât media încasărilor de vară din cei 14 ani dintre 2005 şi 2019. Este, de asemenea, cea mai mică sumă pentru acest sezon din 2001 încoace.

Într-o analiză publicată de Breitbart, scriitorul senior John Nolte subliniază că "Lightyear", din franciza Toy Story, şi "Fantastic Beasts/Animale fantastice: Secretul lui Dumbledore" din franciza Harry Potter au avut ambele rezultate slabe la box office. Ambele filme, care se adresau copiilor, aveau conţinut homosexual.

"Thor şi tunetul" de la Marvel, care a fost criticat pentru că a 'castrat' eroii masculini, a strâns doar 340 de milioane de dolari pe piaţa internă, un nivel scăzut pentru un film din franciza Marvel.

Cele două mari superproducţii ale verii 2022 au fost "Spider-Man: No Way Home" de la Marvel şi "Top Gun: Maverick", care au adunat împreună peste 1,5 miliarde USD pe piaţa internă. Cele două filme sunt filme "non-woke", subliniază Nolte.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe