Narcisa Iorga, membru CNA, despre scandalul cu motocicliştii: „Nu, nu e ok, domnule Mircea Badea”

Realizatorul Antena 3, Mircea Badea
Realizatorul Antena 3, Mircea Badea (Ioana Florea Nuţ / Epoch Times România)

Narcisa Iorga, membru al Consiliului Naţional al Audiovizualului, a denunţat duminică, pe blogul personal, comportamentul abuziv al realizatorului Antena 3, Mircea Badea, care, deranjat în timpul emisiunii de zgomotul produs de motociclete în apropierea platoului său în aer liber de pe şoseaua Bucureşti-Ploieşti, a cedat nervos şi a lansat, în direct, o serie de injurii şi ameninţări, iar la un moment dat chiar a ieşit cu o bâtă din emisiune pentru a rezolva situaţia.

După incident, motocicliştii s-au dusă să-i facă o vizită realizatorului Antena 3 în contextul ameninţărilor făcute live de acesta, iar unul dintre ei s-a declarat dornic să intre în ring cu Badea ca să îi dea ocazia acestuia să îşi pună în aplicare ameninţările. Deşi Badea a refuzat pentru moment provocarea, susţinând că „s-a răzgândit, a reevaluat”, ulterior acesta a postat un mesaj pe contul său de Facebook anunţând că lupta va avea până la urmă loc.

„Gata, e ok, am vorbit cu Teodor Emi, motociclistul de aseară cu provocarea şi vom merge împreună la sală şi vom face şi sport şi sparring şi tot ce vom mai dori. A rămas că ne sincronizăm programele şi nu e niciun stres. E ok? Gata? Ne potolim acum?”, scria pe contul său de Facebook Mircea Badea.

După ce a aflat această informaţie, membrul CNA Narcisa Iorga i-a transmis lui Mircea Badea că „nu este ok deloc”, explicându-i şi motivele pentru care acest lucru nu ar trebui să aibă loc.

„Nu, nu e ok, domnule Mircea Badea! Să vă explic de ce, chiar dacă veţi spune că nu e treaba mea să mă amestec. Dumneavoastră aţi venit la CNA să cereţi pentru Antena 3 prelungirea licenţei cu încă nouă ani. Se întâmpla acum trei luni. Au fost două voturi împotrivă din 11. Unul dintre cele două voturi împotrivă a fost al meu. Nu cred că cei nouă, care au votat în favoarea prelungirii licenţei, au făcut-o pentru ca Antena 3 să devină o platformă de injurii, semne obscene şi ameninţări adresate unor persoane de către dumneavoastră direct, nemijlocit, într-un spaţiu deschis şi public. Domnule Mircea Badea, nu e ok. Pentru astfel de gesturi şi ameninţări, inclusiv cu o armă albă, o persoană oarecare poate fi reţinută, chiar dacă există un singur martor. Dumneavoastră le-aţi făcut într-o emisiune de televiziune. Aceste gesturi şi ameninţări nu sunt un pamflet”, a subliniat Narcisa Iorga.

Membrul CNA îi aminteşte lui Mircea Badea că este realizator de televiziune, iar lucru cel mai grav este că din această postură a adresat ameninţări unei persoane, a ridicat o bâtă din iarbă şi s-a îndreptat către şosea, a arătat semne obscene „de la măsuţă” şi de pe trotuar. În viziunea Narcisei Iorga, un realizator de televiziune poate fi un model pentru mulţi adolescenţi şi tineri, care s-ar putea sa îl imite pe acesta.

„Vedeţi de ce nu e ok, domnule Mircea Badea? Nu pentru asta eliberează CNA licenţe audiovizuale. Ele sunt nişte documente ale statului român fără de care dumneavoastră nu puteţi să faceţi televiziune. Argumentul cu investiţia privată nu ţine. Nici cel cu telecomanda care te ajută să schimbi canalul. Aveţi nişte obligaţii atunci când primiţi licenţă de la CNA, iar printre ele nu se regăseşte bătaia în ring a unui realizator tv cu un om de pe stradă, care a fost mai întâi ameninţat. Dacă vă place să înjuraţi, să ameninţaţi şi să vă bateţi, puteţi s-o faceţi în viaţa privată, nu în spectrul pentru care statul român v-a dat un certificat. Nu e ok! Vă rog să vă opriţi”, a mai precizat Narcisa Iorga.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne