NASA prezintă o fotografie fascinantă: aurora "dragon" care aleargă pe cerul Islandei

Aurora în formă de dragon apărută pe cerul Islandei, februarie 2019
Aurora în formă de dragon apărută pe cerul Islandei, februarie 2019 (Jingyi Zhang & Wang Zheng/NASA)

NASA (National Aeronautics and Space Administration), agenţie responsabilă cu programul spaţial public al Statelor Unite ale Americii, publică periodic, în cadrul unei secţiuni numită Astronomy Picture of the Day, imagini din univers surprinse cu camere foto. Printre acestea se află una extrem de interesantă: aurora “dragon”.

Aurora “dragon”

Aurora sub forma unui dragon a fost imortalizată de Jingyi Zhang şi Wang Zheng în Islanda, potrivit NASA. Agenţia spaţială a declarat că imaginea era atât de fascinantă încât mama fotografului a ieşit în fugă să o vadă şi astfel a fost surprinsă de cameră într-un prim plan al fotografiei.

(Jingyi Zhang & Wang Zheng/NASA)

"Aţi văzut vreodată un dragon pe cer? Deşi adevăraţii dragoni zburători nu există, o mare auroră în formă de dragon s-a format pe cerul de deasupra Islandei la începutul acestei luni", scrie NASA în postarea său.

"Aurora a fost cauzată de o gaură în corona soarelui care a aruncat în afară particule încărcate, spre magnetosfera Pământului, într-un vânt solar ce a urmat un câmp magnetic interplanetar în schimbare. Deoarece unele dintre acele particule au lovit apoi atmosfera Pământului, ele au excitat atomii, care ulterior au emis lumină: aurora", a explicat în continuare NASA. Magnetosfera este un vast balon în formă de cometă în jurul planetei noastre, potrivit Universităţii din Alaska.

Potrivit Northern Lights Center, cele mai bune locuri în care se pot observa aurorele în America de Nord se află în nord-vestul Canadei, cum ar fi Yukon, Nunavut, Teritoriile de Nord-Vest şi Alaska. Acestea pot fi văzute, de asemenea, în extremele sudice ale Groenlandei şi Islandei, pe coasta de nord a Norvegiei şi în apele de coastă situate la nord de Siberia.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură