Năstase, bucuros că pleacă Zuckerman: Ştirea a căzut ca un trăznet! S-a comportat sfidător, s-a amestecat în alegeri

Adrian Nastase
Adrian Nastase (Epoch Times România)

Fostul premier roşu Adrian Năstase, politician dublu condamnat penal, şi-a exprimat mulţumirea, pe blogul personal, că pleacă din funcţie ambasadorul SUA la Bucureşti Adrian Zuckerman, care s-a remarcat prin poziţii dure anti-PSD pe tot parcursul mandatului său.

"Domnul Zuckerman ne părăseşte… Ştirea a căzut ca un trăznet. Ambasadorul american Adrian Zuckerman ne părăseşte după doar un an de mandat la Bucureşti. Numit politic, fără a cunoaşte reguli elementare ale diplomaţiei şi curtoaziei, el s-a comportat în România într-un mod sfidător, amestecându-se în alegeri, pronunţându-se public în chestiuni de politică internă. Nu cred că l-a respectat cineva pentru atitudinea lui partizană – cu excepţia lui Iohannis şi, poate, a lui Dâncu. Mi-am adus aminte de Alan Green jr., ambasador politic, om de afaceri şi sponsor al preşedintelui Bush, trimis la Bucureşti înainte de 1989 pentru o sinecură liniştită. A venit Revoluţia şi ambasadorul Green a fost complet depăşit de situaţie. Din fericire, ceilalţi membri ai ambasadei erau adevăraţi profesionişti", a declarat Năstase.

Fostul şef PSD aminteşte cartea sa "Lumea, americanii şi noi" şi ediţia a doua a acesteia, "Romanian-American Relationship. My Contribution".

"Am analizat acolo toţi ambasadorii americani trimişi la Bucureşti după Revoluţie. Majoritatea numiţi politic. Incapabili să înţeleagă nevoia de demnitate a românilor. Interesaţi de 'business'. Folosind mantrele celebre – 'drepturile omului', 'drepturile minorităţilor', 'statul de drept', 'democraţia', 'valorile şi principiile occidentale'. Urmărind să pună în conducerea ţării marionete. Cred, în continuare, că relaţia noastră cu SUA este vitală dar sper că americanii vor putea dovedi în viitor respectul cuvenit pentru România trimiţând un ambasador conştient de misiunea lui", a afirmat Năstase.

Reamintim că ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, l-a primit luni, la sediul MAE, pe ambasadorul Statelor Unite la Bucureşti, Adrian Zuckerman, în vizită de rămas-bun. Şeful MAE a transmis aprecierea părţii române pentru activitatea ambasadorului SUA, Adrian Zuckerman, pe parcursul mandatului acestuia la Bucureşti, pentru "implicarea dinamică în dezvoltarea şi aprofundarea Parteneriatului Strategic bilateral". Detalii aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne