Năsui a câştigat procesul cu ASF: Ascund date despre salarii, sporuri, locuinţă de serviciu, cazare, diurnă şi cheltuieli de transport

Claudiu Năsui
Claudiu Năsui (Epoch Times Romania)

Fostul ministru USR al Economiei Claudiu Năsui a acuzat Autoritatea de Supraveghere Financiară că ascunde datele despre salarii, sporuri, locuinţă de serviciu, cazare, diurnă şi cheltuieli de transport.

"Ce ne ascunde Autoritatea de Supraveghere Financiară? Acum aproape un an am cerut ASF date despre contractul colectiv de muncă, salarii, sporuri, locuinţă de serviciu, cazare, diurnă şi cheltuieli de transport. Nu le-am cerut întâmplător. Am aflat că au făcut o nefăcută şi că şi-au crescut pe şest salariile. Mi-au spus că nu, deşi aveam informaţii că au făcut fix asta prin contractul colectiv de muncă. Aşa că le-am cerut contractul colectiv de muncă. Au refuzat. Asta deşi sunt membru al Comisiei pentru buget-finanţe-bănci. Comisie care, în teorie, îi supraveghează. Au refuzat să le dea. Bizar nu? Aşa că am revenit cu o interpelare parlamentară. Au refuzat din nou", a precizat Claudiu Năsui.

Văzând că insist, cei de la ASF au început să-l ascundă, susţine liderul USR, care este de părere că această secretomanie este una tipică pentru statul român.

"L-au ascuns chiar şi de propriii lor angajaţi. Nimeni nu are voie să-i facă vreo copie şi angajaţii nu sunt lăsaţi să-l consulte decât dacă justifică un interes şi chiar şi atunci doar într-o sală în prezenţa unui director care îi supraveghează să nu cumva să facă poze. Aşa că le-am cerut informaţiile pe baza legii 544 de acces la informaţii şi, evident, au refuzat din nou. I-am dat în judecată şi ieri am câştigat procesul. A durat un an, dar ASF este acum obligată să dea informaţiile pe care nu ar fi trebuit să le ţină niciodată ascunse. Probabil vor face recurs ca să mai tragă de timp. Dar vor ieşi la iveală şi vom vedea atunci de ce le-au ascuns cu atâta zel", a punctat Claudiu Năsui.