Năsui, atac dur la adresa Guvernului Ciolacu: Planul său pentru acest an e traiul pe datorie. Anul viitor cresc taxele

Claudiu Năsui (Epoch Times Romania)
Andrei Popescu
20.06.2024

Fostul ministru al Economiei Claudiu Năsui a lansat, miercuri, un atac la adresa Guvernului Ciolacu, acuzând că planul acestuia pentru 2024 este “traiul pe datorie”, urmând ca în 2025 să fie crescute taxele pentru a acoperi cheltuielile făcute în acest an.

“Planul guvernului pentru anul acesta e traiul pe datorie. Cresc cheltuielile statului cu bani pe care nu-i au, iar anul viitor cresc taxele ca să suporte cheltuielile crescute anul acesta.

E un truc politic cunoscut de când lumea. Oamenii sunt fericiţi anul acesta, când sunt alegeri. Şi nefericiţi anul viitor, când nu vor mai fi. Dar lor ce le pasă? Că pentru ei va fi bine oricum”, a scris Năsui pe pagina sa de Facebook.

Potrivit fostului ministru, de la începutul acestui an până în luna martie, guvernul Ciolacu s-a mai îndatorat cu “încă 61,5 miliarde lei”, adăugând că, “raportat la PIB, îndatorarea a ajuns la 52%”.

“În aprilie, acelaşi guvern a cheltuit mai mult decât a încasat cu 57 miliarde lei, peste 3% din PIB. Iar asta după doar 4 luni. În acelaşi timp, salariile la stat au crescut puternic. Numeroase categorii primind creşteri foarte mari salariale. Iar asta în timp ce în mediul privat taxele noi fac prăpăd”, a continuat Năsui.

De asemenea, Năsui a discutat despre faptul că de la 1 septembrie vor creşte pensiile, fiind de părere că banii necesari pentru acest pas vor fi acoperiţi prin creşterea “masivă” a taxelor în cursul anul viitor:

“Iar dacă vă puneţi întrebarea de bun simţ de unde bani? Tot de acolo de unde tot dă guvernul anul acesta bani: din datorie. Şi totuşi care e planul? Planul e simplu. Anul acesta cresc masiv cheltuielile. După care anul viitor cresc masiv taxele. Vechea tactică PSD-ista de multă vreme”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor