Năsui se dezlănţuie după scandalul Euroins: Conducerea ASF are 16 salarii pe an, de zeci de mii de euro

Claudiu Năsui
Claudiu Năsui (Epoch Times Romania)

400 de milioane de euro este gaura pe care o lasă în urmă Euroins. Banii aceştia îi vor achita tot contribuabilii sub forma unor RCA-uri şi mai scumpe, a atras atenţia, pe pagina sa de socializare, fostul ministru USR al Economiei, Claudiu Năsui, care arată cu degetul spre Autoritatea de Supraveghere Financiară.

"ASF patronează ţepe şi eşecuri masive din asigurări pe salarii de bugetari de lux, de peste 10.000 euro pe lună. Şi ca să nu îşi crească direct salariile, cu scandal public, ce credeţi că au făcut? Şi-au dat prin contractele colective de muncă al 13-lea şi al 14-lea salariu. Contracte pe care le ţin la secret. Aşa că i-am dat în judecată, am câştigat pe fond şi acum mă judec într-un recurs şicanatoriu cu ei. Ce credeţi că invocă ASF? Că nu ar fi plătiţi din bani publici, din taxele pe care le plătiţi dumneavoastră, aşa că nu trebuie să fie transparenţi cu salariile nesimţite pe care şi le dau singuri", a declarat Claudiu Năsui.

Potrivit liderului USR, ASF este exemplul perfect că salariile mari la stat nu atrag competenţa, atrag doar politrucii.

"Conducerea ASF are 16 salarii pe an, de zeci de mii de euro. Pe lângă cele 12 salarii de mii de euro net pe lună, conducerea ASF mai ia încă un salariu de Paşte, încă unul de Crăciun, încă unul înainte de vacanţa mare şi încă unul pentru "performanţă". În total, 16 salarii pe an", a afirmat Claudiu Năsui.