Natalia Gavriliţa: PSRM-Şor a instituit starea de urgenţă ca să scape de anticipate şi să fure un miliard de euro

Natalia Gavriliţa, ministrul Finanţelor din R. Moldova
Natalia Gavriliţa, ministrul Finanţelor din R. Moldova (gov.md)

Igor Dodon pregăteşte furtul unui miliard de euro, susţine fostul ministru al Finanţelor Natalia Gavriliţa, după ce liderul PSRM a anunţat vineri intenţia de a lua până la 20 de miliarde de lei de la Banca Naţională a Moldovei (BNM), prin decizia Comisiei pentru Situaţii Excepţionale.

În opinia Nataliei Gavriliţa, coaliţia PSRM-Şor a instituit starea de urgenţă nu doar ca să scape de anticipate, dar şi să-şi bage din nou mâinile în buzunarele cetăţenilor: „Împrumutarea banilor de la Banca Naţională de către Guvern este interzisă prin lege, anume pentru a preveni destabilizarea economiei de politicieni corupţi.”

Mai mult, atunci când Guvernul împrumută 20 miliarde de lei (un miliard de euro), de la Banca Naţională, aceasta înseamnă de fapt tipărire de bani, care duce la creşterea preţurilor, pierderea încrederii în leu cu impact asupra ratei de schimb şi imposibilitatea primirii finanţării externe. Toate acestea vor duce la sărăcirea populaţiei şi vor afecta în special pe cei mai vulnerabili.

„Ce va face acum Dodon cu aceşti 20 miliarde de lei? Îi va cheltui să umple pungile care îmbogăţesc familia şi complicii lui. Va orienta o parte din bani pentru cumpărarea votului ca să se menţină la putere. Va minţi, sărăci şi trăda acest popor în continuare”, a adăugat vicepreşedinta PAS Natalia Gavriliţa, menţionând că aceste abuzuri trebuie oprite.

Pe 31 martie, Parlamentul de la Chişinău a aprobat hotărârea de instituire a stării de urgenţă pentru o perioadă de două luni. Igor Dodon a propus ca statul prin decizia Comisiei pentru Situaţii Excepţionale să ia un împrumut „de 10-15-20 de miliarde de lei”, de la BNM „pentru a ajuta cetăţenii şi agenţii economici în perioada stării de urgenţă”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe