Naţionala României învinge Ucraina în preliminariile EURO 2020 la handbal feminin

Tricolorele au dispus la trei goluri diferenţă de reprezentativa Ucrainei, scor final 27-24 (15-12), miercuri seara, în Sala 'Dumitru Popescu-Colibaşi' din Braşov, partidă din Grupa a 7-a a preliminariilor turneului final - EHF EURO 2020.
România - Ucraina 27-24, în preliminariile EHF EURO 2020.
România - Ucraina 27-24, în preliminariile EHF EURO 2020. (EHF EURO/facebook)

Naţionala feminină de handbal a României sub directa îndrumare a selecţionerului Tomas Ryde a obţinut o importantă victorie în preliminariile Campionatului European - EHF EURO 2020. Tricolorele au dispus, miercuri seara, în Sala ''Dumitru Popescu-Colibaşi'' din Braşov, de echipa similară a Ucrainei cu scorul de 27-24 (15-12).

Partida a fost una destul de frumoasă, echilibrată pe alocuri, dar cu un plus vizibil pentru reprezentativa noastră care a condus în mare parte ostilităţile. Cea mai mare diferenţă a româncelor pe tabela de marcaj a fost de cinci goluri (14-8), pe tot parcursul timpului regulamentar de joc sportivele noastre având de altfel un minim avantaj de două, trei goluri.

Cea mai bună marcatoare de la noi a fost Cristina Laslo cu 8 reuşite, urmată de Eliza Buceschi 6, Valentina Ardean-Elisei 3, Aneta Udriştioiu 3, Crina Pintea 3, Daria Bucur 2, Lorena Ostase 1, Laura Moisă 1.

Pentru Ucraina a marcat Olga Perederîi 8, Evghenia Levcenko 4, Viktoria Belmas 4, Viktoria Borşcenko 4, Irina Glibko 2, Leşia Smolinh 1, Ana Diablo 1.

Arbitri au fost Georgios Panayides şi Marios Andreou (ambii din Cipru), iar delegat EHF a fost nord-macedoneanul Kamer Metalări.

Următorul meci al României va fi în deplasare cu Insulele Feroe, pe 29 septembrie.

Primele două clasate din fiecare grupă se vor califica la turneul final.