Naţionala României, performanţă extraordinară! S-a clasat pe locul trei la competiţia intercontinentală

Tricolorii au obţinut medaliile de bronz în urma succesului înregistrat în faţa selecţionatei Ungariei, vineri, o victorie muncită, decisă după loviturile de departajare, scor final 3-1.
Echipa naţională de minifotbal a României.
Echipa naţională de minifotbal a României. (Federaţia de Minifotbal din România/facebook)

Reprezentativa de minifotbal a României s-a clasat pe locul trei la ediţia 2019 a Cupei Mondiale de la Perth (Australia).

După cele trei victorii din grupă (10-0 cu Nigeria, 3-1 cu Ucraina şi 2-1 cu Liban), succesul din optimile de finală obţinut în faţa Guatemalei cu scorul de 10-0 şi evoluţia admirabilă din sferturi în faţa naţionalei Australiei, ţara organizatoare, care s-a înclinat cu scorul de 6-0 (4-0), respectiv înfrângerea suferită în faţa campioanei mondiale Mexic cu 2-1, după prelungiri, naţionala noastră cu Virgil Bejenaru pe banca tehnică, a întâlnit în lupta pentru locurile trei - patru echipa similară a Ungariei.

Lupta a fost una destul de strânsă, dar chiar şi aşa cea mai mare ocazie a aparţinut românilor prin Stelian Stancu (fost fotbalist la Sportul Studenţesc, Steaua şi FC Timişoara) care a ratat incredibil un penalty în min. 37. Dacă marca poate că nu se mai ajungea la loviturile de departajare.

Astfel că după cele 50 de minute regulamentare de joc, plus cele 10 minute de prelungiri adiacente tabela de marcaj a rămas nemodificată, soarta partidei fiind decisă de la punctul cu var al careului. Aici şansa a fost de partea noastră, goalkeeper-ul Laszlo Klein parând admirabil primul şut al echipei Ungariei, executat de Attila Fritz. Scorul final a fost de 3-1.

Pentru România au transformat Mircea Ciprian Ungur, Răzvan-Alexandru Plopeanu şi Ionuţ Traian Alecu, în timp ce golul Ungariei a purtat semnătura lui Istvan Marko Sos.

România are şase titluri europene la acest sport, la ediţia de anul trecut fiind finalistă. La Cupa Mondială, jucătorii noştri s-au poziţionat pe locul trei în 2015, la prima ediţie, iar în 2017 au pierdut în optimi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport