NATO trimite intariri in Kosovo

Kosovo: femei trec pe langa forţele austriace NATO din Kosovo (KFOR), pe un drum din apropierea satului Rudare, pe 3 august 2011.
Kosovo: femei trec pe langa forţele austriace NATO din Kosovo (KFOR), pe un drum din apropierea satului Rudare, pe 3 august 2011. (Stringer / AFP / Getty Images)

NATO trimite intariri de trupe in Kosovo din partea de nord pentru a ajuta fortele de mentinere a pacii sa tina in frau tensiunile cu Serbia.

Saptamana trecuta, cele doua natiuni balcanice s-au implicat in rafuieli la granita, care au condus la moartea unui politist kosovar. Insurgentii au ars si un post de granita.

Motivul pentru trimiterea de trupe noi NATO "este de a elibera fortele prezente pe teren" dar nu ar trebui considerata un raspuns la escaladarea violentelor intre cele doua natiuni, afirma purtatorul de cuvant Carmen Romero.

Romero a declarat ca situatia curenta "s-a calmat" in ultimele zile. "Situatia de fapt se de-tensioneaza si este doar o decizie tactica pentru cresterea sigurantei", a adaugat ea.

In mijlocul rapoartelor media care sugereaza ca NATO tine partea trupelor Kosovo, Romero a adaugat ca NATO nu tine partea nimanui.

Problemele au inceput cand Pristina a trimis politia etnica albaneza pentru a impune o interdictie de doi ani asupra importurilor sarbe. Nationalistii sarbi din Kosovo au reactionat furiosi, rezultand in moartea unui ofiter de politie si incendierea unui post de granita.

NATO are in prezent 6000 de soldati pe terenul din Kosovo.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe