Navigaţia pe canalul Bega, pe cale de a fi reluată între România şi Serbia

Nodul hidrotehnic de la Sânmihaiu Român reabilitat în totalitate
Nodul hidrotehnic de la Sânmihaiu Român reabilitat în totalitate (Facebook - Apele Romane Banat)

Administraţia Bazinală de Apă Banat a anunţat că cel mai aşteptat proiect transfrontalier România-Serbia, respectiv "Repararea infrastructurii de navigaţie pe Canalul Bega", se apropie de final. Concret, proiectul urmăreşte să repună pe picioare navigaţia pe canalul Bega între cele două ţări.

Sursa citată precizează că finanţarea lucrărilor este una europeană, prin fondurile Interreg-IPA CBC România-Serbia, iar partea română beneficiază de aproape 7 milioane de euro.

Într-un clip video publicat pe pagina de Facebook a Administraţiei Apele Române Banat se poate observa nodul hidrotehnic de la Sânmihaiu Român reabilitat în totalitate. În dreapta insulei este barajul stăvilar reabilitat (reabilitare stavilă cilindrică şi plană dublă, reabilitare casa stăvilar-monument tehnic) iar în partea stângă a insulei se poate observa ecluza.

Lucrările de punere în siguranţă a nodului hidrotehnic Sânmihaiu Român au constat în reabilitarea barajului stăvilar şi a ecluzei şi fac parte din proiectul transfrontalier cu finanţare IPA România-Serbia "Repararea infrastructurii de navigaţie a canalului Bega".

În momentul de faţă, Apele Române Banat pregătesc procedura de realizare a recepţiei acestor lucrări.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură