Negocieri obscure. Patru deputaţi au părăsit partidul Pro Moldova creat de Andrian Candu

La Condriţa ar putea să apară şi un azil de fugari, sub patronajul preşedintelui, întrucât Plahotniuc oficial i-a transmis coroana de coordonator general lui Dodon, afirmă expertul Veaceslav Negruţă.
Igor Dodon, discurs în Parlamentul de la Chişinău, 16.09.2019
Igor Dodon, discurs în Parlamentul de la Chişinău, 16.09.2019 (facebook.com/Igor Dodon)

Deputata Ruxanda Glavan a anunţat vineri seară că părăseşte Pro Moldova, formaţiunea lui Andrian Candu după ce din partid au plecat secretarul general, deputatul Sergiu Sîrbu, urmat de Grigore Repesciuc şi Eleonora Graur. Aceştia au declarat că vor să fie deputaţi neafiliaţi, fără a explica motivele plecării.

Presa de la Chişinău scrie că deputaţii din Pro Moldova creată de un grup de deputaţi care au plecat din conducerea Partidului Democrat, în februarie 2020 nu ar fi ajuns la o înţelegere comună asupra persoanei pe care ar trebui să o susţină la alegerile prezidenţiale.

Astfel, Sergiu Sîrbu a anunţat că o va susţine pe candidata de la partidul Şor-Violeta Ivanov, iar Ruxanda Glavan a scris pe pagina sa de socializare că „voi face echipa cu toţi cei care sunt anti-Dodon!”.

Comentând situaţia creată, Andrian Candu a notat că şi obiectivul său este înfrângerea preşedintelui Dodon, iar Pro Moldova este un partid tânăr şi că este posibil să piardă şi alţi membri.

După ce Plahotniuc şi Dodon au bătut palma, Candu a ajuns să fie folosit. Jumătate de fracţiune e deja la Şor/Violeta, a menţionat în context, jurnalistul Alexandr Cozer.

„Ăştia sunt atât de mizerabili şi compromişi că nici măcar nu mai contează deloc. Dar iată Candu pe lângă faptul că e fin, a mai fost totuşi ministru, spicher, lui chiar nu-i este ruşine după promisiunea că-l termină pe Dodon şi nu-l lasă măcar să ajungă la prezidenţiale?”, a adăugat jurnalistul.

„Plahotniuc oficial i-a transmis coroana de coordonator general lui Dodon. Cu promisiunea dată de preşedinte că nu-l atinge şi îi oferă protecţie totală lui Plahotniuc.

La Condriţa ar putea să apară şi un azil de fugari, sub patronajul lui Dodon (tot el (p)rezident, coolyok kremlinovici şi coordonator pe plaiul local). Dacă nu e oprit la alegeri”, a conchis Veaceslav Negruţă, expert la Transparency International Moldova.