Nelu Tătaru confirmă existenţa unor focare care afectează personalul medical la Constanţa şi Braşov

Nelu Tataru
Nelu Tataru (Epoch Times România)

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a confirmat la Antena 3, că în Constanţa şi Braşov ar putea avea probleme destul de mari, mai exact sunt focare în dezvoltare. Acestea afectează personalul medical, dar există o mare probabilitate de a se extinde şi la populaţie.

”În măsura evoluţiei să spunem accelerate a transmiterii locale, cu afectarea în marea majoritate a personalului medical, ne gândim şi la alte măsuri pentru a proteja o dată personalul medical, dar şi pentru a limita acele focare care sunt în dezvoltare.", a declarat Nelu Tătaru.

Întrebat dacă focarele de infecţie care intră în atenţia lui sunt în special în zonele medicale din Constanţa şi Braşov sau se extind şi la populaţie, Tătaru a răspuns:

"În general în zonele medicale dar cu foarte mare probabilitate de extensie şi în populaţie. Căderea personalului medical înseamnă efectiv o activitate limitată în acele zone şi atunci trebuie luate măsuri în consecinţă.", a mai explicat Nelu Tătaru.

Întrebat dacă a prevăzut că va apela la spitalul militar de la Constanţa, Tătaru a răspuns afirmativ şi a adăugat că în pregătirea MS intră şi numeroase alte locaţii în care cadrele medicale să fie cazate între schimburi pentru a fi protejaţi ei şi familiile lor.

Ministrul a mai apreciat că România va înregistra la începutul lunii iunie până în 12.000 - 13.000 de cazuri şi a atras atenţia că acest număr poate fi modificat agresiv de nerespectarea anumitor condiţii.

Mai exact, acest număr ar putea fi mai mare sau mai mic în funcţie de cum respectă populaţia măsurile de distanţare socială, de pregătirea sistemului medical dar şi de numărul şi comportamentul celor ce vor veni acasă din diaspora de sărbătoriile pascale.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne