Nemulţumire în PNL. „Modificarea Statutului s-a făcut pentru ca Gigei şi Mişulei să conducă în continuare destinele”

„Se pare că unii colegi nu au înţeles nimic din rezultatele alegerilor parlamentare sau, dacă au înţeles, înseamnă că nu îşi doresc să ducem PNL la guvernare. Meritocraţia va trebui, o dată pentru totdeauna, să izbândească şi în PNL”, şi-a exprimat nemulţumirea deputatul Florin Roman.
Raluca Turcan
Raluca Turcan (Florin Chirila/Epoch Times)

Modificările la statutul PNL au fost făcute pentru ca "Gigei şi Mişulei" să conducă în continuare destinele acestui partid, a acuzat sâmbătă, la Consiliul Naţional de Coordonare al liberalilor, deputatul Florin Roman, relatează Agerpres.

Liberalul s-a declarat nemulţumit de faptul că modificările la Statutul PNL au fost primite cu puţin timp înainte de şedinţa BPN şi că la aceasta reuniune s-a procedat pe "iuţeală". Mai mult, el a criticat modalitatea de alegere a secretarului general interimar.

„Modificarea statutului s-a făcut pentru ca unii oameni care ne-au adus aici să stea în continuare acolo. Acest statut este modificat pentru ca Gigei, Mişulei, cum doriţi dvs, să vă conducă în continuare destinele. Ca să se poată face acest lucru era nevoie de două lucruri: să se modifice statutul, iar cei incomozi să fie daţi la o parte.

Se pare că unii colegi nu au înţeles nimic din rezultatele alegerilor parlamentare sau, dacă au înţeles, înseamnă că nu îşi doresc acelaşi lucru pe care vi-l doriţi mulţi dintre dvs - să ducem PNL la guvernare. Nu o să-i vedeţi niciodată pe cei care clamează astăzi unitatea, pe acei Mişulei, Gigei să se lupte cu PSD-ul. Îi veţi vedea întotdeauna gudurându-se pe lângă şefi, oricare ar fi ei, apoi îi trădează de fiecare dată. Meritocraţia va trebui, o dată pentru totdeauna, să izbândească şi în PNL”, a precizat Florin Roman.

La rândul său, şi primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava, a criticat faptul că nu au fost prezentate înainte modificările la Statutul PNL.

„Cred că era bine să avem câte o foicică, să ştim ce modificăm la statut. Aud tot felul de zvonuri. Fără ei (primarii — n.r.) partidul este zero. Ei se bat, ei o şi iau din toate poziţiile. De unde salarii? Din pensia dumneavoastră domnilor parlamentari că nu am văzut unul care să meargă la notar şi să spună că nu vrea pensia. De ce sunteţi ipocriţi?”, a afirmat Mircea Hava.

În acelaşi timp, edilul a pledat pentru un "partid puternic", motivând că există un parteneriat cu un "preşedinte puternic" — Klaus Iohannis.

„Niciodată un preşedinte ca Iohannis nu poate să aibă un parteneriat cu un partid care se bâlbâie”, a adăugat Mircea Hava.