Neuralink a lui Musk este brusc investigată din cauza testelor pe animale

Elon Musk
Elon Musk (Getty Images)

Se ascut cuţitele pentru Elon Musk, după ce omul cel mai bogat din lume a cumpărat Twitter şi a început să restabilească conturile "dizidenţilor politici", interzise pentru aşa-zise discursuri nepopulare, şi totodată a început să dezvăluie dovezi privind interferenţa în alegerile din 2020 prin suprimarea istoriei laptopului lui Hunter Biden.

Potrivit ZeroHedge, FBI şi alte organisme oficiale au avertizat Facebook şi Twitter cu privire la o campanie de hacking rusesc chiar înainte de apariţia problemelor despre laptopul lui Hunter, iar companiile menţionate par să se fi conformat cu plăcere respectivei atenţionări.

În prezent, compania Neuralink a lui Musk - o companie de dispozitive medicale - este sub investigaţie federală pentru posibile încălcări ale legislaţiei privind sănătatea animalelor, potrivit unor informaţii care au ajuns la Reuters, cu toate că nimeni nu a avut de obiectat faţă de experimentele "crude" pe care Anthony Fauci le-a făcut cu căţei sub pretextul testării unui medicament experimental.

Neuralink Corp dezvoltă un implant cerebral care speră să ajute persoanele paralizate să meargă din nou şi să vindece alte afecţiuni neurologice.

Ancheta federală, care nu a fost raportată anterior, a fost deschisă în ultimele luni de către Inspectorul General al Departamentului american al Agriculturii, la cererea unui procuror federal, potrivit a două surse care au cunoştinţă despre anchetă. Ancheta, a declarat una dintre surse, se concentrează pe încălcări ale Legii privind sănătatea animalelor care reglementează modul în care cercetătorii tratează şi testează unele animale.

Investigaţia a venit într-un moment în care angajaţii sunt din ce în ce mai revoltaţi în ceea ce priveşte testele pe animale efectuate de Neuralink, existând inclusiv plângeri potrivit cărora presiunea exercitată de directorul general Musk pentru a accelera dezvoltarea a dus la experimente greşite, după cum arată o analiză efectuată de Reuters de pe zeci de documente ale Neuralink şi interviuri cu peste 20 de actuali şi foşti angajaţi.

Astfel de teste eşuate au trebuit să fie repetate, ceea ce ar fi dus la creşterea numărului de animale testate şi ucise, spun angajaţii. Documentele companiei includ mesaje, înregistrări audio, e-mailuri, prezentări şi rapoarte care nu au fost prezentate anterior.
Musk şi alţi directori de la Neuralink nu au răspuns la solicitările de comentarii.

Reuters nu a putut stabili amploarea completă a investigaţiei federale sau dacă aceasta a implicat aceleaşi presupuse probleme privind testarea pe animale identificate de angajaţi în interviurile acordate.

Reglementările americane nu specifică numărul de animale pe care companiile le pot folosi pentru cercetare şi oferă oamenilor de ştiinţă o marjă de manevră semnificativă pentru a stabili când şi cum să folosească animale în experimente. Neuralink a trecut cu succes toate inspecţiile USDA ale instalaţiilor sale, conform documentelor de reglementare.

În total, compania a ucis aproximativ 1.500 de animale, inclusiv peste 280 de oi, porci şi maimuţe, în urma experimentelor din 2018, potrivit înregistrărilor analizate de Reuters şi a surselor cu cunoştinţe directe despre operaţiunile de testare pe animale ale companiei. Sursele au caracterizat această cifră ca fiind o estimare aproximativă, deoarece compania nu ţine o evidenţă precisă a numărului de animale testate şi ucise. De asemenea, Neuralink a efectuat cercetări folosind şobolani şi şoareci.

De ce au fost ucise atât de multe animale? Pentru că "răul" de Elon a cerut rezultate, şi repede!

Printre convorbiri şi documente ale companiei dintr-o perioadă de mai mulţi ani şi din interviuri ale angajaţilor, sursa citată a identificat patru experimente care au implicat 86 de porci şi două maimuţe care au fost afectate în ultimii ani de erori umane. Greşelile au slăbit valoarea de cercetare a experimentelor şi au necesitat repetarea testelor, ceea ce a dus la uciderea mai multor animale, au declarat trei dintre actualii şi foştii angajaţi. Cele trei persoane au atribuit greşelile unei lipse de pregătire din partea personalului de testare care lucra sub presiune.

(Captură ecran)

Însă criticile nu au fost, se pare, la fel de vehemente în cazul lui Fauci, acuzat în urmă cu un an că a folosit nu mai puţin de 44 de căţei beagle ca parte a unui crunt experiment într-un laborator din Tunisia, unde unora dintre câini li s-ar fi îndepărtat corzile vocale pentru a-i opri din lătrat.

Căţeii au fost drogaţi, închişi în cuşti de plasă în care roiau muşte de nisip înfometate, astfel încât insectele să îi mănânce de vii, după cum declara anul trecut White Coat Waste pentru The Hill, şi toate acestea pentru a testa un medicament experimental.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe