New York City începe să arate ca Wuhan. Crematoriile din oraş la capacitate maximă

Oraşul New York lovit de virusul Wuhan
Oraşul New York lovit de virusul Wuhan (Anadolu Agency/Getty Images)

New York City se transformă în Wuhan, China, după ce sacii de plastic ce conţin cadavrele celor decedaţi după lupta cu coronavirusul au început să se strângă pe holurile spitalelor din zona Manhattan.

Există rapoarte care susţin că centrele de cremare din oraş încep să-şi prelungească orele de funcţionare şi ard cadavrele în cursul nopţii, iar în cazul în care vor atinge capacitatea maximă, rămăşiţele celor decedaţi vor fi redirecţionate către centre din statul New York.

Săptămâna trecută, centrele de cremare din New York City funcţionau „aproape la capacitatea maximă” şi în cazul în care evoluţia continuă pe acelaşi tipar, acest lucru se va întâmpla în prima săptămână a lunii aprilie.

Virusul Wuhan, care se răspândeşte rapid în oraşul supra-aglomerat, a infectat peste 92.381 de persoane în statul New York şi a răpus 2.373 de oameni, majoritatea în cartierele Bronx, Brooklyn, Manhattan, Queens şi Staten Island.

Directorii de la New York State Funeral Directors Association (NYSFDA) - patronatul industriei caselor funerare - au spus că mai multe dintre centrele funerare din oraş au atins volumul lor maxim de procesare de 10 până la 15 cadavre pe zi, iar situaţia pune presiune pe resurse.

New York a relaxat standardele de calitate a aerului pentru a permite crematoriilor să ardă toată noaptea. Situaţia a fost înregistrată în Wuhan de echipe ale Epoch Times, la începutul lunii februarie, când regimul comunist ardea sute de cadavre zilnic, doar că, spre deosebire de autorităţile americane, Partidul Comunist Chinez ascundea operaţiunea.

JP Di Troia, preşedintele unui centru de cremare din Queens, a declarat pentru Reuters că pandemia este cel mai devastator lucru pe care l-a văzut în cele cinci decenii de afaceri. "Nimeni nu şi-ar putea imagina cu adevărat că se întâmplă acest lucru", a spus Di Troia.

Cum rata mortalităţii este de aşteptat să crească, Deborah Birx, coordonatoarea echipei de luptă împotriva pandemiei de la Casa Albă, a avertizat miercuri că numărul morţilor ar putea atinge 240.000 în SUA. În ultima lună, epicentrul virusului Wuhan a trecut de pe Coasta de Vest la zona Tri-State.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe